Publicado 02/04/2019 10:00CET

AMPLIACIÓ:Preacord entre els treballadors i la direcció de Codorníu per reduir lERO i deixar-lo en 70 acomiadaments

Les convocatries de vaga segueixen en peu a lespera que la plantilla ratifiqui la proposta

ACN

Sant Sadurní d'Anoia.-El comit dempresa i la direcció de Codorníu han arribat a un principi dacord per rebaixar lafectació de lExpedient de Regulació dOcupació (ERO), passant dels 79 acomiadaments inicials a una xifra final de 70. Les dues parts van mantenir ahir dilluns una llarga reunió des de mig matí fins ben entrat el vespre, durant la qual també van acordar que els acomiadats rebran una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats, amb un mxim de 75.000 euros, mentre es va fixar un pla de rendes per als treballadors més grans de 56 anys. Aquestes mesures les hauran de ratificar ara les assemblees de treballadors. Mentre la plantilla no hi doni el vistiplau, el comit dempresa manté la convocatria de vaga per a dem i laturada indefinida a partir del dia 8.

Fonts sindicals han detallat a lACN que el centre de producció amb més acomiadats ser el de Sant Sadurní, on es rescindiran 38 contractes, si bé inicialment es preveia fer fora 43 persones. Pel que fa a la resta dacomiadaments, el preacord preveu mantenir les 10 persones rescindides inicialment dels centres de Poblet i Lleida, i rebaixa de 26 a 23 els acomiadaments de les oficines dEsplugues de Llobregat. Com ja es preveia amb lanunci de lERO, les oficines dEsplugues tancaran properament i es traslladar els 94 treballadors restants al celler de Sant Sadurní.En relació al pla de rendes preacordat entre el comit dempresa i la direcció de Codorníu, aquest fixa que els treballadors de 56 anys i els que en compleixin 57 aquest any rebran el 77% del salari net anual fins que en facin 62. Pels empleats que en facin 58, es garanteix el 82% del salari net fins que en compleixin 62, mentre que a aquells que en facin 59, els correspon el 87% del salari anual fins els 63. Finalment, els treballadors que aquest any compleixin 60 o 61 anys, el pla de rendes fixa que rebran el 92% del sou fins els 63.Si aquest dimarts lassemblea de treballadors dona el vistiplau al preacord, sobrir un període de 48 hores durant les quals es podran postular aquells treballadors que es vulguin acollir a aquestes condicions. Comit i empresa van acordar, per, que aquestes mesures no afectarien a parelles de treballadors que siguin matrimoni ni als empleats de família monoparental, així com tampoc a aquells que tinguin fills amb un 33% de discapacitat.Per últim, el preacord signat ahir dilluns estableix que lempresa presentar un pla de viabilitat, mentre també es va fixar una clusula de garantia docupació. Aquesta garanteix que, davant un eventual nou ERO durant els prxims tres anys, els treballadors rebrien una indemnització de 40 dies per any treballat amb un mxim de 30 mensualitats i un topall de 80.000 euros.El sindicat Comissions Obreres ha valorat positivament el preacord perqu recull bona part de les reivindicacions del comit dempresa i millora considerablement les condicions inicials que plantejava la direcció.Aquesta reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americ Carlyle comprés la majoria daccions de Codorníu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de lempresa, amb qu es van acomiadar 71 treballadors. La firma cavista ha emmarcat el nou expedient en un pla estratgic per recuperar el creixement histric de la companyia, guanyant eficincia i donant solidesa a les rees de negoci de més valor. Quan va anunciar lERO, Codorníu recordava que la fusió amb Gleva Cellars ha dut lempresa a aglutinar 17 cellers centenaris, fet que suposa un nou punt de partida dun projecte orientat a concentrar esforos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés