Publicado 22/10/2019 14:52CET

AMPLIACIÓ:PortAventura Dreams rep les primeres famílies per ajudar a la recuperació dinfants amb malalties greus

La Vall dHebron engega un estudi psicolgic pioner per mesurar els beneficis de loci en la salut

ACN

Vila-seca \/ Salou.-PortAventura Dreams rep aquest dimarts les primeres famílies amb infants amb malalties greus que podran gaudir duna estada gratuta de sis dies al complex doci. Els pacients han passat per hospitals com Sant Joan de Déu, el Niño Jesús de Madrid i la Vall dHebron, que collaboren amb el projecte juntament amb la Creu Roja. Lhospital barceloní hi far un estudi psicolgic pioner per mesurar els beneficis de loci en la salut i en el benestar emocional dels infants i les famílies. La villa disposa de sis habitatges, despais comuns, camp de futbol i jardins, a més dun restaurant i sales polivalents. Dentrada, est previst que cada any gaudeixin del programa unes 200 famílies seleccionades per un comit mdic.

Aquest dimarts sinstallen les sis primeres famílies que gaudiran de PortAventura Dreams, un complex que ha costat uns 4 MEUR i que ocupa gairebé 9.000 metres quadrats. Lobjectiu és oferir un espai que contribueixi en la terpia de recuperació a través de loci, la diversió, la interacció i moments dunió familiar. La selecció dels beneficiaris va a crrec dun comit mdic independent, format per professionals dels hospitals participants en la iniciativa, juntament amb la Creu Roja. Són infants i joves dentre quatre i disset anys que hagin patit una malaltia molt greu. Per la seva banda, la Fundació PortAventura cobrir el cost de lestada setmanal i oferir accés lliure als tres parcs i la possibilitat de fer activitats i excursions al territori. LHospital Universitari Vall dHebron aprofitar lexperincia per endegar un assaig pioner sobre els beneficis que té per als pacients participar en accions doci i entreteniment. Els resultats esperats són una millora en el benestar emocional tant del nen com de la família, un cop surti duna malaltia greu o estigui patint una malaltia crnica i estigui en fase de recuperació, ha assenyalat la sotscap assistencial del centre, Rocío Cebrián. Els resultats es coneixeran en sis mesos. Els impulsors del projecte insisteixen que la intenció també és centrar latenció en el conjunt familiar i no tan sols en linfant malalt. Ens agrada parlar de patologies familiars, ja que dalguna manera la malaltia afecta a tota la família, ha apuntat el gerent de lhospital Niño Jesús de Madrid, César Gómez.El projecte beneficiar unes 200 famílies cada any. Marta i Vicente són els pares dun nen donze anys diagnosticat amb un tumor ossi. Són dun poble de Cceres, tot i que el darrer any el fill, Mario, ha estat ingressat a Madrid. Els pares shan hagut de repartir les tasques i recórrer a la família per tal de poder atendre també a laltra filla, de només cinc anys. Ens fa molta illusió estar els quatre junts després dun any que hem estat molt separats. Els nens necessiten evadir-se i aix ser una dosi dnim i de vitamina, han explicat els pares. En Mario, juntament amb la resta de beneficiaris, podr gaudir dun dels sis habitatges de 135 metres quadrats, dels espais de jocs, camp de futbol i jardins que rodegen el recinte. El parc ha reservat espai per a construir dos habitatges més en una propera fase.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés