Publicado 17/6/2019 14:49:02CET

AMPLIACIÓ:Pastor inicia contactes amb Guanyem, En Comú Podem i JxCat per intentar "garantir la governabilitat" de Badalona

L'alcalde reconeix més "afinitat" amb els comuns però reivindica el diàleg amb tots els partits, també amb el PP

ACN

Badalona.-L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor (PSC), ha convocat aquest dilluns els representants dels grups municipals de Guanyem Badalona en Comú i ERC, En Comú Podem i Junts per Catalunya, amb l'objectiu de "continuar el diàleg" trencat durant les negociacions per a la investidura i intentar "garantir la governabilitat" dels pròxims quatre anys. En una entrevista a l'ACN, Pastor afirma que no tanca portes a cap tipus d'acord, tant si és per incorporar noves formacions al govern o no: "No hem plantejat cap escenari. Parlarem i a partir d'aquí veurem". Pastor sí que reconeix, però, més "afinitat" amb els comuns –tenen dues regidores– però no tanca les portes a parlar amb ningú, tampoc amb el PP: "Albiol es va voler autodescartar però ha de tornar al camí del diàleg perquè entre tots fem una millor Badalona".

Pastor ha recordat en tornar a entrar al seu despatx, de nou investit alcalde, que per a la votació de dissabte no hi havia "cap acord" amb la resta de partits, sinó una "aposta per dialogar". Sota aquesta premissa, Pastor ha convocat per aquest mateix dilluns Dolors Sabater (Guanyem-ERC), Aïda Llauradó (ECP) i David Torrents (JxCat)."Hem de parlar de la Badalona de futur i dels projectes que puguem compartir", afirma Pastor just abans d'iniciar la roda de contactes. L'alcalde socialista tampoc tanca la porta al PP, amb qui es vol reunir també més endavant. Els populars, assegura, han de ser un actiu "important" com a primera força del consistori i demana a Albiol que no es descarti.Sobre la forma que tindrà el futur govern municipal, Pastor no vol avançar res fins acabar la ronda de contactes. "El mes important es garantir la governabilitat i poden ser acords programàtics, per a pressupostos o altres qüestions", explica. En relació a la integració de possibles grups al govern municipal, reconeix predilecció pels comuns.Pastor, a més, només preveu, pel moment, delegar competències en els tres regidors que fins ara configuraven el govern municipal per no frenar en sec el dia a dia. Els altres dos regidors electes del PSC es quedaran de moment sense cartera a l'espera de veure com avancen les negociacions amb la resta de partits i fer, d'un sol cop, la redistribució d'àrees entre tots els regidors que acabin configurant el seu gabinet.Habitatge, seguretat i neteja, prioritatsSobre les prioritats del nou govern municipal, Pastor ha recordat algunes de les promeses electorals, com la modernització de l'administració, pel que espera el màxim consens de tots els grups; la millora de la neteja, a través d'un nou concurs per tornar a adjudicar el servei el 2020, o afrontar reptes socials com la manca d'habitatge social a la ciutat: "La manca d'un parc públic d'habitatge és un dèficit estructural".També vol prioritzar la millora d ela seguretat, donant continuïtat a les polítiques aplicades els darrers deu mesos. "Farem 50 agents nous cada any i les noves càmeres de seguretat ja estan reflectides al pressupost d'aquest any", recorda Pastor. L'alcalde afirma que les càmeres subjectives a les armilles dels agents podran estaran en marxa "els pròxims mesos", mentre que per les càmeres de videovigilància demana més temps, a l'espera de l'autorització d'Interior.