Publicado 08/02/2019 15:33CET

AMPLIACIÓ:Pas endavant per a la transformació de lantic sanatori de la Savinosa a Tarragona

La Diputació sollicita formalment la modificació del POUM que possibilitar la ubicació dun complex hoteler de luxe

ACN

Tarragona.-Lantic sanatori de la Savinosa, un recinte en runes enmig de les platges tarragonines, més a prop de convertir-se en un complex hoteler de luxe. La Diputació de Tarragona, propietria de l'mbit, on s'hi conserven nou edificacions sobre una superfície duns 40.000 m2 -a més de 27.000 m2 de zona verda-, ha presentat a lAjuntament la seva proposta dintervenció, ratificada per mplia majoria en el plenari daquest divendres -només el vot contrari de la CUP-, per tal que modifiqui el POUM i es permeti ampliar els edificis i també el ventall dusos -excloent-se habitatges, comeros i indústria. Si bé les dues administracions creuen que és aviat per parlar de futurs usos, ja sha avanat que lhotel no podria ocupar altre espai que el pavelló central, que no podria créixer en alada -té tres plantes superiors- i que, en tot el conjunt del recinte, es podrien afegir, com a mxim, 14.000 metres quadrats de nova construcció.

Aquests 14.000 nous metres quadrats safegiran als prop de 10.000 metres quadrats de superfície que sumen vells edificis. Per tant, el sostre assignat mxim a tot lmbit és duns 24.000 metres quadrats. Daquest global, ledifici dun futur hotel podria ocupar fins a uns 8.000 metres quadrants -aix sí, caldr situar-se a lactual pavelló i guanyar espai per lentorn, on ara hi ha les antigues sales dinfermeria, tot respectant lalada original daquests petits pavellons annexos, de només una planta daltura. Precisament el fet que el complex del preventori es composés de nou edificis vells de dimensions redudes -duns 900 metres quadrats-, i que el POUM exigís conservar la seva tipologia -sense opcions a ampliar-los ni a tenir cap altre ús que dequipament- comprometia el futur de lespai. Amb la modificació del POUM, que lalcalde de Tarragona preveu resoldre en un mxim de sis mesos, sobre el ventall de possibilitats dusos dun recinte datat del 1928 i catalogat com a Bé Cultural dInters Local. Va ser sanatori per a tuberculosos i posteriorment es servir de reformatori. Roman tancat i en estat dabandó des del 1976. Porta 43 anys així i jo és el segon cop que el trepitjo, ha afirmat lalcalde Josep Flix Ballesteros per posar en evidncia que es tracta dun espai inhspit i deteriorat. El batlle sha congratulat que el camí de ronda que enllaa el litoral tarragoní ja no quedar interromput per aquests edificis abandonats i tancats al públic per evitar riscs. És el mur de la vergonya entre dues platges, ha afegit. Ballesteros també ha reconegut que el destí daquest espai sha dilatat en el temps per discrepncies polítiques. Aquest camí de desentesa sha acabat, ha garantit. Junt amb el president de la Diputació, Josep Poblet, aquest divendres han escenificat lentesa entre les dues administracions, amb el lliurament de la proposta dintervenció a la Savinosa com a pas previ a la modificació del planejament. La proposta preveu la conservació de lentorn natural i més dun 40% de la finca es mantindr com a zona verda.Sempre envoltat descepticisme, especulacions i polmica, el futur daquest complex ubicat en un espai singular arran de mar ha fet un pas per tornar-se a obrir als tarragonins. Les administracions diuen que al recinte mai li han faltat pretendents. En el plenari, per, la CUP ha retret que continu la opacitat sobre el futur ús de lespai, si bé els cupaires donen per fet que lobjectiu és fer-hi lhotel i un restaurant de luxe. Quan lAjuntament i Urbanisme donin llum verda a la modificació del POUM, es convocar concurs.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés