AMPLIACIÓ:Paluzie treu importància al bidó col·locat davant la seu de l'ANC: "És una broma de mal gust"

Publicado 25/9/2019 11:06:48CET

La presidenta de l'entitat creu que les detencions de membres dels CDR volen generar un estat d'ànim "absolutament allunyat de la realitat" i ha fet una crida a la calma

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-La presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Elisenda Paluzie, ha tret importància al bidó col·locat de matinada davant la seu de l'entitat i que els Mossos d'Esquadra han examinat com un objecte sospitós. En una atenció als mitjans davant de la Ciutat de la Justícia, Paluzie ha assegurat que l'acció és "una petita broma de mal gust "que "no té més importància". "De seguida que ens va alertar una companya que viu pel barri hi vam anar i ja vam veure que no seria res", ha explicat. Alhora, Paluzie ha dit que no creu que aquesta acció estigui vinculada amb les detencions de membres dels CDR per part de la Guàrdia Civil però ha assegurat que els arrestos "volen generar un estat d'ànim absolutament allunyat de la realitat" i ha fet una crida a la calma.

"Les detencions són una mesura que limita completament dels drets fonamentals dels detinguts i el que busquen és generar un estat d'alarma", ha lamentat. A més de solidaritzar-se amb els detinguts, Paluzie ha acusat la benemèrita de voler donar una la imatge violenta de la societat catalana i ha reivindicat el caràcter pacífic del moviment independentista.Per l'ANC, les detencions de membres dels CDR són "una operació propagandística"En la mateixa línia, el vicepresident de l'entitat, Pep Cruanyes, ha considerat que l'operació policial és "una operació propagandística" i ha assegurat que s'ha buscat el moment "de més impacte" per a dur-la a terme. Entrant a valorar els motius de les detencions, Cruanyes ha dit que és "extremadament greu" que la fiscalia i l'aparell policial acusin ciutadans de rebel·lió, terrorisme o tinença d'explosius "sense fonaments" cosa que "limita" els drets de defensa."Hi ha contradiccions evidents, si és un procediment terrorista, hi ha secret de sumari, perquè la Guàrdia Civil envia vídeos i trenca el secret de sumari?, s'ha preguntat fent referència a les filtracions d'imatges que l'institut armat va proporcionar a alguns mitjans.Paluzie fa una crida a la calma: "Ens sentim ferms i determinats"Per Paluzie, l'ANC ha de reafirmar el seu compromís en assolir la independència "per mètodes democràtics i democràtics". Per això, ha assegurat que l'entitat se sent "ferma" i "determinada" i continua preparant les manifestacions que hi haurà en resposta a la sentència al judici per l'1-O que s'ha celebrat al Tribunal Suprem.