Publicado 05/09/2019 22:28CET

AMPLIACIÓ:dena diu "no" al macropolígon de Can Morera

ACN

dena.-L'Ajuntament d'dena ha aprovat la moció a favor de preservar l'espai agroforestal de Can Morera. D'aquesta manera rebutja la creació d'un macropolígon a la zona. La proposta, presentada per Fem dena i dena a Fons-Avancem, ha comptat amb el suport de sis dels onze regidors del govern municipal. Ara, el proper pas, ha explicat l'alcaldessa, Maria Sayavera (Fem dena), ser traslladar la negativa al Departament de Territori de la Generalitat que est treballant en el Pla Director Urbanístic (PDU). Amb motiu del ple, Unió de Pagesos, contraris al macropolígon, ha realitzat una concentració de tractors a les portes de l'Ajuntament.

La moció havia estat consensuada amb l'associació Per La Conca i Unió de Pagesos, que prviament al ple municipal han realitzat una concentració a favor de la seva aprovació a les portes de l'Ajuntament. El text, introdut a última hora en l'ordre del dia i amb carcter d'urgncia, insta al Departament de Territori, que en aquests moments est elaborant el Pla Director Urbanístic (PDU) per l'activitat econmica de la Conca d'dena, a preservar el sl actualment no urbanitzat, eliminant la creació de nous nuclis i preveient creixements urbanístics en continutat a trames ja urbanitzades. Principalment, afegeix el text, s'insta als redactors d'aquesta planificació a eliminar la previsió de nou sl industrial i\/o residencial a dins el mosaic agro-forestal que inclou Can Morera i el Pla dels Ametllers.A més, remarca que, més de vuit anys després del primer planejament, a hores d'ara no s'ha pogut consolidar cap projecte empresarial creble que justifiqui un nou polígon.El text ha estat refusat pel principal grup de l'oposició, el PSC, que fins aquestes darreres municipals governava a dena. L'exalcalde i actual portaveu, Francisco Guisado, ha lamentat, d'una banda, que la proposta s'hagi introdut a última hora ha recordat que és una polmica que fa més d'una dcada que dura-, a banda de recordar que no és competncia municipal la decisió de crear o no el macropolígon.Per la seva part, tant l'alcaldessa, Maria Sayavera, com el regidor d'dena a Fons, Andreu Garcia, han recordat que ja en campanya es van mostrar contraris a la creació del polígon. "Més que oposar-nos el que demanem és que l'ordenament urbanístic contempli un creixement a partir de la urbanització dels polígons ja existents i no creant-ne de nous com s'est proposant a Can Morera i el Pla dels Ametllers", ha dit l'alcaldessa. Per la seva part Garcia, tot i reconixer que hauria preferit fer un debat previ ciutad i no entrar la moció d'urgncia, ha insistit en qu no és necessari, posant com a exemple l'existncia de polígons buits a la comarca.La proposta s'ha aprovat amb el vot favorable dels sis regidors i entre un gran aplaudiment dels assistents, que han omplert la sala de plens. Tant des d'Unió de Pagesos, el coordinador comarcal, Jordi Vidal, ho ha celebrat; com també els membres de Per la Conca que hi han assistit. El seu portaveu, Josep Baulida, ha recordat que es tracta d'un dels objectius que s'havia marcat l'entitat. Ara, ha afegit, confien en el fet que Territori tingui clar que "dena és contrria".Ara el proper pas, ha explicat Sayavera, ser comunicar la decisió tant al Departament de Territori com a la resta d'agents implicats en el projecte, entre els quals hi ha el Consell Comarcal de l'Anoia, la Mancomunitat de Municipis de la Conca d'dena, i l'Agncia ACCIÓ del Departament d'Empresa i Coneixement.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés