Publicado 26/3/2019 17:27:40 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Nissan proposa reduir la plantilla en 600 treballadors per invertir 70 MEUR per una planta de pintura

La companyia obrir negociacions amb els sindicats per arribar a un acord per cobrir les places amb prejubilacions i baixes voluntries i evitar l'ERO

ACN

Barcelona.-Nissan vol reduir la plantilla a Barcelona en 600 treballadors amb prejubilacions, baixes voluntries i incentivades, segons ha explicat aquest dimarts el president de Nissan a Europa, Gianluca Ficchy, en una roda de premsa des de la planta de la Zona Franca. L'empresa automobilística confia en obrir aviat les negociacions amb els sindicats i cobrir les 600 places amb prejubilacions, baixes voluntries i incentivades, de manera que s'eviti l'ERO. A canvi, la companyia proposa invertir 70 milions d'euros per a una nova planta de pintura, una de les reivindicacions histriques dels treballadors, i garantir així la "competitivitat" de la fbrica. Els sindicats de Nissan ja han anunciat una roda de premsa per dimecres per valorar la proposta.

En la roda de premsa a la seu de Nissan a la Zona Franca, els responsables de la marca han deixat clar que la inversió de 70 milions d'euros per a la planta no es confirmaria, per, fins que no s'hagués tancat un acord amb els treballadors. El president de Nissan a Europa, Gianluca de Ficchy, ha destacat la "qualitat" dels productes fabricats a Catalunya. "Volem seguir invertint en aquesta planta, per la planta ha de ser el més competitiva possible", ha insistit el mxim dirigent de Nissan a Europa. Els directius de la marca nipona han recordat que els volums han caigut "significativament" i que ara la planta ha de ser el "més competitiva possible". La direcció de la multinacional ha insistit que no vol que siguin baixes traumtiques, sinó que sigui a través de prejubilacions i baixes incentivades. En aquest sentit, treballa amb l'escenari de 500 baixes per prejubilació i 100 voluntries. D'aquesta manera, es descarta per ara presentar un ERO perqu la direcció sosté que hi ha "suficients" treballadors que es podrien acollir a aquestes opcions.El president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, ha afirmat que no treballa amb la hiptesi que no hi hagi un acord perqu els sindicats de l'automoció "són madurs" i "entenen la situació" i, a més, s'oferiran condicions favorables als treballadors d'acord amb el mercat actual. Pel dirigent, el "timing és crucial i tant ell com el vicepresident executiu adjunt de fabricació de l'aliana Nissan-Renault i Mitsubishi, han reiterat en veure la nova situació com una "oportunitat". De los Mozos també ha fet una crida a mirar l futur i "treballar junts". "No és el moment de mirar el passat, de coses que s'han complert o no s'han complert. Estem on estem", ha assenyalat el directiu. "L'important és que donem futur a la Zona Franca", ha continuat, que ha apuntat com un dels objectius arribar al 2021 en un escenari "d'estabilitat" i amb la "possibilitat de jugar el partit".Instants abans de la roda de premsa, els directius de Nissan han traslladat als responsables dels treballadors i de la planta de la Zona Franca la situació i la necessitat de reduir en 600 persones la plantilla per fer que la planta sigui més competitiva. En aquest sentit, han desitjat que els sindicats formin part d'aquest acord.Per últim, Gianluca de Ficchy ha comentat que la planta de la Zona Franca presentava més prdues que altres de les qu disposa la marca en altres punts del planeta i ha reiterat que per mantenir la rendibilitat s'han de reduir les despeses fixes.Actualment, Nissan compta amb cinc centres de producció a l'Estat: Barcelona, vila i Cantbria. La planta de la Zona Franca acull la seu comercial d'Espanya i Portugal. Nissan, que en l'anterior exercici fiscal va obtenir un benefici de 35 milions d'euros, disposa de 5.000 treballadors.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 2. 2

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 3. 3

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 4. 4

  Nissan revela el dijous el seu pla de reestructuració amb el futur de la planta de Barcelona

 5. 5

  Generalitat i Govern central tenen converses "fluïdes" sobre l'encaix de l'ingrés vital i la RGC