Publicado 12/4/2019 13:46:13 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Nissan anuncia que presentar un ERO per a 600 treballadors davant la manca d'acord amb els sindicats

El Departament de Treball assegura que encara no ha rebut cap expedient per part de la multinacional

ACN

Barcelona.-La direcció de Nissan ha anunciat aquest divendres que presentar un ERO per a 600 treballadors de les plantes de la Zona Franca i de Montcada i Reixac davant la manca d'acord en les quatre reunions que ha mantingut amb els sindicats des que va presentar el pla per prescindir de 600 treballadors mitjanant prejubilacions i baixes voluntries. De fet, aquest dijous, l'empresa va avisar que optaria per altres "alternatives" ja que les posicions entre les dues parts s'han mantingut molt allunyades des d'un primer moment. En un comunicat, l'empresa, que s'havia marcat aquest divendres com a termini mxim per arribar a un acord, ha assegurat que s'ha "vist obligada" a traslladar aquesta mesura als treballadors. No obstant aix, fonts del Departament de Treball han indicat a l'ACN que no havien rebut cap expedient de regulació per part de Nissan.

En el comunicat, l'empresa assegura que "ha donat respostes" a les preguntes que el comit ha plantejat al llarg de la negociació respecte a la nova planta de pintura i diversos aspectes relacionats amb la producció. En aquest sentit, la direcció de la multinacional havia vinculat una inversió de 70 milions d'euros a la nova planta al fet que s'arribés a un acord per als 600 acomiadaments. La intenció de Nissan era arribar a una entesa aquest divendres, com a mxim, i que les baixes no fossin "traumtiques" sinó voluntries. Segons va explicar el vicepresident executiu adjunt de l'aliana Renault-Nissan-Mitsubishi, José Vicente de los Mozos, en roda de premsa el passat 26 de mar, la companyia també volia arribar al Saló de l'Autombil de Barcelona amb un acord sota el bra. Davant la manca d'acord, aquest dijous al vespre, els sindicats ja van comenar a parlar de mobilitzacions amb l'1 de maig i la fira en el punt de mira.Nissan ha tornat a reiterar la necessitat d'executar les 600 baixes amb l'objectiu de garantir la "competitivitat" de les plantes, "poder optar a nous projectes" i generar nous llocs de treball en un futur. D'altra banda, en el transcurs de les negociacions, la direcció va oferir als sindicats mig punt d'increment salarial els anys 2020 i 2021, fet que la representació sindical va rebutjar per considerar-lo insuficient.Actualment, les condicions que oferia l'empresa per a les baixes voluntries consisteixen en prejubilacions del 80% del salari fins als 63 anys en considerar que són les condicions de mercat mentre que els sindicats demanen el 90%.A partir d'ara, la direcció de Nissan ha donat 14 dies a la representació dels treballadors per constituir la comissió negociadora i comencin les converses. De moment, per, el Departament de Treball no ha rebut la comunicació formal de cap expedient al registre, que tanca a les dues del migdia.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona