Publicado 3/4/2019 17:26:09 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Metrovacesa comena la construcció de la primera de les dues torres de la Llotja de Lleida

El projecte suposar una inversió de 41 MEUR i la previsió és que els dos grans edificis d'habitatges estiguin llestos en quatre anys

ACN

Lleida.-Metrovacesa ha iniciat aquest dimecres la construcció de la primera de les dues torres d'habitatges que la promotora immobiliria aixecar al solar annex a la Llotja de Lleida. El projecte batejat amb el nom de 'les Torres del Cel' suposar una inversió de 41 milions d'euros i preveu la construcció de 196 habitatges, a més de 210 places d'aparcament, un centenar de trasters i quatre espais a la planta baixa destinats a locals comercials. El projecte es desenvolupar en dues fases. Inicialment, es construir un dels dos grans edificis i la previsió de Metrovacesa és poder lliurar els primers 98 pisos durant el primer semestre del 2021. Un cop finalitzada la primera, comenar la construcció de la segona de les torres, que hauria d'estar llesta al 2023.

de l'estació de trens". També ha ressaltat la "vocació urbana" del projecte" i la "relació visual" que es crear entre les torres i la Seu Vella per a la gent que arribi a Lleida. L'arquitecte també considera que les Torres del Cel suposar "un efecte multiplicador per a la resta de la ciutat". Un altre dels arquitectes, Ramon Sanabria, ha afirmat que les dues torres "canviaran l'skyline de Lleida" i ha posat de relleu que "va més enll d'un projecte d'habitatges perqu és un projecte de ciutat". Sanabria ha destacat que tots els habitatges comptaran amb una terrassa, així com el carcter "funcional" de les habitacions. Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Flix Larrosa, ha expressat la seva felicitat perqu, finalment, el projecte acabi tirant endavant perqu "el portem esperant des de fa molts anys". Larrosa ha destacat que una edificació "icnica" i d'unes característiques "singulars" com aquesta "fa una ciutat diferent, genera un nou espai paisatgístic i endrea l'entrada a Pardinyes i a la ciutat des de la zona industrial", fet que contribuir a "vitalitzar" aquest barri de la ciutat, segons l'alcalde. A més, Larrosa ha posat de relleu que el projecte "genera un nou producte immobiliari, que és necessari" i la inversió superior als 40 milions d'euros que representa, així com la creació d'ocupació que comportar la construcció dels dos edificis. Per, també "permet tancar una etapa definitiva a la Llotja perqu l'espai tal com es va dissenyar fa més de deu anys avui comena a agafar cos i aviat es podr visualitzar", ha finalitzat l'alcalde de Lleida.