Publicado 29/11/2015 16:10:54 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Més de 500 veïns del Camp de Tarragona tallen l’N-340 a l’Arboç per exigir la gratuïtat de l’AP-7

Els alcaldes del pacte de Berà, acompanyats de batlles de les Terres de l’Ebre, anuncien nous talls si Foment no dóna una solució

ACN

L'Arboç.-Més de mig miler de persones han tallat aquest diumenge la carretera N-340 al seu pas per l’Arboç per exigir solucions a la problemàtica de la via. La solució que proposen els alcaldes del Pacte de Berà és l’aixecament immediat de barreres a l’autopista AP-7 perquè consideren que és la solució “més fàcil i immediata”. “Els problemes que tenim no es poden solucionar a llarg termini perquè la cosa ja està saturada”, ha defensat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. “Demanem gratuïtat perquè no hem tingut resposta del Ministeri de Foment”, ha assegurat Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla. A la manifestació hi han assistit també batlles de les Terres de l’Ebre i, en aquest sentit, Alonso ha assegurat que “ja no és el ‘Pacte de Berà’, sinó “el pacte de l’N-340”. D’altra banda, han apuntat que continuaran tallant la carretera mentre Foment no concreti una solució.

“Si haguéssim tingut una resposta del Ministeri, a banda de bones paraules, estaríem disposats a parlar de diverses solucions”, ha afirmat Alonso, que ha recriminat a Foment no haver fet “cap oferiment” i ha considerat que és el govern espanyol qui “ha de moure fitxa, i ràpid, perquè la ciutadania està al nostre costat”. “El Ministeri no vol buscar solucions al problema d’infraestructures i ho allarga per interessos polítics”, ha apuntat Rovira, que ha indicat que el problema d’infraestructures “és general” al territori i que ha dit que “el que fem és llàstima”.D’altra banda, els alcaldes han explicat que, malgrat que la solució és aixecar de manera immediata les barreres per a tothom, a llarg termini contemplen reivindicacions en infraestructures, com la construcció de l’autovia a la zona. De moment, els alcaldes es reuniran el divendres vinent amb la federació de transportistes per determinar més accions per al futur i ultimar els detalls pels talls en diversos punts de l’N-340 de tota la demarcació, programats pels alcaldes, l’11 de desembre. Els batlles no descarten convocar més talls a la carretera si Foment no dóna una solució. “No ens aturem”, ha assegurat Alonso.El tall ha començat a les 12 del migdia i s’ha allargat hora i mitja. Els manifestants han tallat la carretera a la rotonda que dóna l’entrada al poble en sentit nord i han recorregut la via, que travessa el municipi de l’Arboç, fins a la següent rotonda. Després, els Mossos han reobert durant 10 minuts la circulació i, posteriorment, s’ha tornat a tallar per continuar amb la manifestació fins a la rotonda d’origen. L’Arboç és l’únic tram que queda a la zona que transcorre per un nucli urbà. A més de la sinistralitat, doncs, els veïns denuncien la perillositat, els sorolls, la densitat de trànsit i la contaminació que es genera.A la concentració han participat els representants del Pacte de Berà, provinents d’Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, El Vendrell, Calafell, Cunit, Castellet i la Gornal i l’Arboç. La protesta també hi han participat els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, El Perelló, Ferran Cid, i el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin.