AMPLIACIÓ:Mercè Conesa posa en valor la funció de la UVic-UCC com a eina clau en la "fixació" del talent al territori

Publicado 16/4/2018 16:39:58CET

La Diputació de Barcelona destina 500.000 euros en l'adequació d'espais i a l'equipament tecnològic del centre educatiu

ACN

Vic.-La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha assenyalat la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya com una eina clau en la "fixació" del talent al territori. Conesa ha explicat que un dels objectius de la Diputació és el reequilibri territorial, "necessari i imprescindible, tenint en compte que a l'àrea metropolitana no hi cap tothom". Segons ha explicat, la Diputació ha de fer la funció d'ajudar a crear oportunitats en tots els territoris, a diferents nivells, i també en els centres educatius com la UVic. Aquest dilluns, Mercè Conesa ha visitat les instal·lacions de la nova Facultat de Medicina de la UVic-UCC, que es va posar en marxa al setembre. La Diputació de Barcelona ha fet una aportació de 500.000 euros per ajudar en l'adequació i millora dels aularis i els espais per a alumnes i també per l'equipament tecnològic del centre.

"Ens sentim una part més de totes aquells que han fet possible la nova facultat", ha destacat la presidenta de la Diputació de Barcelona. Mercè Conesa ha assenyalat que quan hi ha un projecte com el de la Facultat de Medicina que està avalat pels diferents ens del territori, "és un projecte que realment interessa al territori i la Diputació n'assumeix la seva part de corresponsabilitat". Per Conesa, precisament, "la universitat fa créixer la societat en talent, en oportunitats, en capacitació i en dinamisme". El cost total del projecte de remodelació de l'antiga fàbrica adobera de Can Baumann, seu actual de la Facultat de Medicina, ha tingut un cost total de 2,2 MEUR per poder-la adaptar a l'ús acadèmic. Al mig milió d'euros que hi ha aportat la Diputació de Barcelona, s'hi suma els 500.000 euros de La Caixa i 500.000 euros més de la Fundació Universitària Balmes (FUB). L'agrupació empresarial Ausa Futur també ha invertit 700.000 euros en el projecte. De la seva banda, l'Ajuntament de Vic ha cedit a la FUB el terreny i l'edifici principal de l'antiga fàbrica.L'alcaldessa de Vic i presidenta de la FUB, Anna Erra, ha destacat que la Universitat de Vic-UCC és una universitat lligada al territori i és un projecte que fa una clara aposta pel coneixement, el talent i la voluntat de donar oportunitats als joves. A més, la batllessa ha posat de relleu que la Facultat de Medicina no només consolida el projecte de "ciutat universitària", sinó que també ha ajudat a revitalitzar el barri on s'inscriu, actuant com a pol d'atracció a la ciutat. Per Jordi Montaña, el rector de la UVic-UCC, la universitat ha de ser conscient de la seva funció com a motor de creixement a la Catalunya Central, però també del país. De fet, pel rector, un país que es vulgui desenvolupar ha de comptar amb universitats "potents".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.