Publicado 11/3/2019 12:58:51 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Mena espera que els candidats de JxCat "vagin a fer política i no a bloquejar les institucions"

Els comuns es comprometen a treballar "per la llibertat dels presos polítics i per un referndum acordat amb validesa internacional" al Congrés

ACN

Barcelona.-El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, espera que els candidats de JxCat "vagin a fer política i no a bloquejar les institucions". En una roda de premsa aquest dilluns al matí, ha considerat que els comuns i "les llistes de Carles Puigdemont tenen dos projectes contraposats". "El de Catalunya en Comú, que és treballar per la llibertat dels presos, el referndum acordat i atendre les demandes socials dels catalans i les catalanes; i el de les llistes de Puigdemont, que han renunciat a fer política a l'Estat com ja fa temps que han fet a Catalunya", ha reblat. Amb tot, Mena ha subratllat que la seva formació treballar "perqu tots els candidats tinguin garantits els seus drets democrtics".

Mena ha defensat que institucions com el Parlament Europeu o el Congrés dels Diputats han de servir per "desbloquejar la situació actual", per aquesta raó ha demanat a JxCat que vagi al Congrés a fer política i no a bloquejar-la."A nosaltres ens agradaria que qualsevol candidat tingués clar que l'eina per solucionar els conflictes polítics és el dileg, són els acords i és la recerca d'un referndum que tingui validesa a nivell de l'Estat i també a la comunitat internacional", ha explicat el portaveu dels comuns. Per Mena les eleccions generals han de servir per desbloquejar el conflicte entre Catalunya i la resta de l'estat i per raó espera que ningú tingui temptacions d'utilitzar les generals "per bloquejar la situació política a l'Estat".Davant la possibilitat que els candidats que estan a la presó o són a l'estranger tinguin dificultats per obtenir la seva acta de diputats si són escollits, Mena ha assegurat que els comuns defensaran que qualsevol polític tingui garantits els seus drets democrtics" i perqu es "normalitzi la situació política a l'Estat".Mena ha explicat que la seva formació anir al Congrés per aconseguir la "llibertat dels presos polítics, un referndum acordat amb validesa internacional i per atendre les necessitats, que cada vegada són més urgents, dels catalans". "L'única garantia de canvi, de llibertat i de democrcia avui és Catalunya en Comú", ha concls.El portaveu ha celebrat que el 8-M "va tornar a ser un xit de les dones i del feminisme a Catalunya i a tot l'Estat". "El 8M és la demostració que existeix una majoria democrtica, política i social per avanar en el feminisme; la majoria democrtica no est a la foto de Colón sinó amb les dones el 8M", ha afirmat. Segons Mena, "un país és feminista quan garanteix l'educació, la sanitat i les polítiques de dependncia perqu aquestes no recaiguin sempre sobre les dones".Finalment, Mena ha condemnat les agressions racistes que s'han produt aquest cap de setmana a Canet i a Castelldefels. En aquest sentit, ha recordat que "Catalunya és un país d'acollida, orgullós de la seva diversitat" i ha lamentat "la inacció i improvisació en les polítiques d'acollida del Govern de la Generalitat".