AMPLIACIÓ:Martí Terés vol mantenir la militncia d'ERC tot i presentar-se a les municipals a Girona amb JxCat

Publicado 12/3/2019 12:26:24CET

La cap de llista, Marta Madrenas, assegura que és una "pea important" per a la candidatura i que anir entre els deu primers de la llista

ACN

Girona.-L'exregidor d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Martí Terés, ha afirmat que vol mantenir la militncia del partit republic tot i presentar-se a les eleccions municipals del 26 de maig sota les sigles de Junts per Catalunya (JxCat) a Girona. Terés, que ahir va renunciar a l'acta de regidor, ha assegurat que no ha tingut "cap resposta" per part de la direcció d'ERC. A més, defensa que ha decidit formar part de la candidatura encapalada per Marta Madrenas perqu és un projecte "que suma" i que és "transversal". Madrenas ha exposat que Terés ser una "pea important" per a la candidatura i que anir entre els deu primers de la llista, tot i que encara no ha concretat en quina posició.

"M'incorporo a la llista de Junts per Catalunya com a independent i mantinc la militncia amb el meu partit", ha afirmat Martí Terés, que des d'aquest dilluns és exregidor d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona. Terés entén que són projectes que "sumen" i no veu cap contradicció a l'hora de mantenir el carnet del partit republic. De fet, ha afirmat que la cap de llista de JxCat i actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, coneix aquesta decisió i la "respecta". El ja candidat de JxCat per Girona a les municipals del maig, ha exposat que el motiu pel qual ha decidit acceptar la proposta de Marta Madrenas d'integrar-se a la llista és perqu és un projecte que el sedueix tant en l'eix de ciutat com en el nacional. "Ja dins d'ERC sempre he defensat actuar de forma unitria, i aquest és un punt de coincidncia amb aquesta candidatura", ha dit Terés que sosté que la proposta de Madrenas és "transversal" i fa de paraigües de diverses "sensibilitats" dins l'independentisme.Martí Terés ha afirmat que no ha tingut "cap resposta" per part de la direcció d'ERC i assegura que el partit tenia coneixement de la seva decisió "a través del grup municipal". Així, passa la pilota a la teulada del partit republic per decidir si pot continuar sent membre del partit, li suspn la militncia o l'expulsa. La cap de llista, Marta Madrenas, ha afirmat que Terés és una "pea important" per a la candidatura i que anir entre els primers deu llocs de la candidatura, sense concretar encara en quina posició. Madrenas ha subratllat que defensa la unitat de l'independentisme: "No es pot amagar que a mi m'hagués agradat una llista unitria i amplíssima amb totes les sensibilitats, per lamentablement no ha estat possible". En aquest sentit, Madrenas exposa que la llista que presentar properament ha volgut reflectir aquesta voluntat de "transversalitat" posant el focus en "la construcció del país i de la ciutat". Terés ha rememorat que fa un any va decidir abandonar el projecte d'ERC per al següent mandat a la ciutat recolzant la decisió de l'anterior cap de llista, Maria Merc Roca. "Des de llavors no hi ha hagut cap oferiment per part d'ERC perqu ja havia dit que no em tornaria a presentar si no era sota una candidatura de Maria Merc Roca", ha apuntat Terés que explicita així que no hi ha hagut contactes amb el cap de llista republic per a les prximes eleccions, Quim Ayats. El candidat de JxCat indica que va renunciar a l'acta de regidor al ple de dilluns per ser "honest" i per "deixar tancada una etapa". Més enll del l'eix nacional, tant Madrenas com Terés han exposat que tenen plena "coincidncia" en un "nou projecte de ciutat" centrat en el benestar de les persones, la sostenibilitat, l'educació i la tecnologia.