Publicado 11/6/2019 10:30:44CET

AMPLIACIÓ:Maragall pregunta a Colau per què les bases dels comuns no voten sobre un acord amb ERC i creu que l'avalarien

El candidat republicà està disposat a parlar amb Collboni però deixa clar que el pacte amb el PSC és impossible

ACN

Barcelona.-El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha preguntat aquest dimarts a l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, per què no sotmet a votació de les bases dels comuns un acord entre BComú i ERC. Al seu parer, sortiria avalat, com ha passat ja a Tarragona. "Com pot ser que això no ho decideixin les bases i ho decideixi el senyor Valls?", ha qüestionat en declaracions a Ser Catalunya, on ha assegurat que està disposat a parlar amb Jaume Collboni, però ha insistit que el pacte amb el PSC és impossible, com a mínim en aquests moments. L'exconseller ha instat Colau a "deixar de marejar la perdiu". "És hora de prendre decisions", ha avisat.

Maragall ha demanat a la líder de BComú que es posicioni i deixi clar per quin pacte optarà finalment. Al seu parer, seria "curiós i interessant" veure què passaria si les bases poguessin votar sobre un acord amb ERC, i s'ha mostrat convençut que l'avalarien. "Jo crec que tindria clar quin seria el resultat", ha dit el cap de llista republicà, que ha constatat que la pregunta que van votar els comuns estava "orientada" a aconseguir el resultat que finalment va sortir. L'exconseller ha defensat que un acord entre ERC i BComú superaria la dinàmica de blocs, perquè ajuntaria un partit independentista amb un que no ho és, i això reforçaria el diàleg i també la governació per al 100% de la ciutadania. Ha afegit que seria "l'únic govern compromès amb els drets i les llibertats". "A quina banda està la senyora Colau? S'ha acabat el temps de navegació", ha insistit.Sobre el PSC, ha assegurat que no pretén posar "cap mur d'exclusió al socialisme", però ha deixat clar que un pacte ara mateix no és possible mentre "segueixin enviant advocats de l'Estat i vulnerant els drets i les llibertats". Maragall ha dit que ell no veta ningú, i està disposat a trobar-se amb Jaume Collboni, però per parlar del futur en general, no per tancar cap acord de govern.En preguntar-li si creu que hi ha una operació de l'Estat per evitar un alcalde independentista a Barcelona, ha opinat que com a mínim hi ha una reacció "d'horror" per aquesta possible imatge.