Publicado 13/1/2019 14:54:42 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Maragall, sobre un possible pacte amb Colau: "No és amb piruetes electorals que avanarem"

El candidat d'ERC a l'alcaldia diu que la "distncia" amb BComú és "explícita" tant pel que fa al projecte de ciutat com al d'"afirmació de país"

ACN

Barcelona.-El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha respost aquest diumenge a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que "no és amb piruetes electorals" que "avanaran" els pactes entre partits després de les eleccions municipals. Després que Colau hagi dit en una entrevista al diari 'Ara' que l'allunyament d'ERC del PDeCAT facilitaria un possible pacte amb BComú, Maragall ha afirmat que "avui la distncia és explícita" amb Colau, tant pel que fa a projecte de ciutat com al "d'afirmació de país". Per la seva banda, l'alcaldessa ha reiterat la necessitat que les "forces progressistes s'entenguin per garantir un programa de canvi". "Si en lloc de dirigir-se a l'aliana dels últims anys amb el PDeCAT, ERC vol parlar de mesures progressistes, ens trobar", ha apuntat Colau.

En una atenció als mitjans de comunicació en el marc de la festa popular dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar, Maragall ha instat Colau a "explicar qu ofereix i quins compromisos pren" de cara al següent mandat. "Estem en un camp en el qual demanem compromís per la llibertat i la democrcia, un compromís no retric, sinó d'acció, de posició definida i d'iniciativa política", ha apuntat el candidat d'ERC a l'alcaldia. Al seu torn, l'alcaldessa ha dit que BComú és la "garantia que les formacions progressistes prioritzin els seus programes progressistes". La guanyadora de les primries del PDeCAT a les eleccions a Barcelona, Neus Munté, ha subratllat que les declaracions de l'alcaldessa són una "manera de donar mil voltes" a all Colau "desitja". "El que hauria de fer és governar la ciutat, s'acumulen incompliments i grans titulars absolutament buits de contingut", ha afirmat Munté, que ha criticat l'"enorme equidistncia" del govern municipal sobre la "situació del país". Per la seva banda, el candidat del PSC a l'alcaldia, Jaume Collboni, ha indicat que "no sorprn que Colau parli d'acostar-se a l'independentisme" perqu "ja ho ha fet ens els darrers mesos". "Em sap greu que aix l'allunyi dels problemes reals de la ciutat", ha lamentat Collboni, que ha criticat que "molts debats a l'Ajuntament no tinguin a veure amb els problemes de la ciutat".En la mateixa línia, la presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament, Carina Mejías, ha assegurat que "ja fa molt temps" que Colau "est del cantó dels independentistes". "Que els barcelonins spiguen que quan voten Colau voten separatisme, independentisme i, per tant, inestabilitat i conflicte", ha remarcat Mejías.El candidat del PPC diu que VOX té "dret" a presentar-se a BarcelonaSobre la possibilitat que VOX es presenti a les eleccions a Barcelona, el candidat del PPC, Josep Bou, ha dit que té el "dret" a fer-ho perqu és un partit "constitucionalista". "Tots els que siguin partits constitucionalistes poden fer-ho", ha dit Bou.