Publicado 14/6/2019 13:50:06 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Maragall s'obre a compartir l'alcaldia amb Colau i l'insta a retirar la candidatura i a reprendre les negociacions

L'alcaldable d'ERC demana als comuns "posar el comptador a zero" i critica que parlin ara d'aquesta possibilitat

ACN

Barcelona.-L'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, s'ha obert aquest divendres a compartir l'alcaldia amb la candidata de BComú, Ada Colau, a qui ha instat a retirar la seva candidatura a la investidura d'aquest dissabte i a reprendre les negociacions per parlar "seriosament" de la possibilitat que tant ell com Colau siguin alcaldes durant dos anys cadascun. "M'ho està proposant? És això el que he d'interpretar? D'acord, parlem-ne seriosament", ha dit Maragall, després que la candidata dels comuns hagi dit que defensa un pacte amb el PSC perquè BComú retindria l'alcaldia, cosa que no passaria amb un acord amb els republicans. La proposta de Maragall arriba a tres hores perquè acabi la consulta a les bases de BComú per decidir si aposten per un govern amb el PSC, amb Colau com a alcaldessa, o amb ERC, amb Maragall d'alcalde.

Maragall s'ha mostrat disposat a "parlar de tot" amb Colau. "Si ara volen parlar seriosament en aquest terreny, fem-ho bé, posi el comptador a zero i retiri la candidatura", ha demanat Maragall, que condiciona la represa de les negociacions al fet que la candidata de BComú retiri la candidatura a la investidura.L'alcaldable d'ERC ha criticat que els comuns plantegin ara la possibilitat de compartir alcaldia, un cop la pregunta de la consulta a les bases dels comuns ja està formulada i no preveu aquesta opció. Segons Maragall, la possibilitat de compartir l'alcaldia "no ha sortit mai" durant les negociacions i ha justificat que els republicans no l'hagin ofert perquè són la llista més votada i, segons el republicà, hauria de ser BComú qui ho hagués proposat.