Publicado 5/5/2019 14:09:37 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Maragall acusa l'Estat de posar-se "en un carreró sense sortida" amb el veto a Puigdemont a les europees

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona assegura que Catalunya haurà guanyat "aquesta batalla sigui quina sigui la decisió del Suprem"

ACN

Manresa.-El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat l'Estat de posar-se "en un carreró sense sortida" amb el veto a Puigdemont a les eleccions europees del 26-M. Per Maragall, "la tossuderia d'Espanya amb la negació dels drets els ha dut a cometre errors i a atrapar-se en la seva pròpia contradicció". "Estem veient com es passen els morts els uns als altres, no saben què fer amb el dret, no entenen el dret, el neguen i ho intenten, però no se'n surten", ha dit. Independentment del resultat de la reunió del Suprem d'aquest diumenge, Maragall ha assegurat que Catalunya haurà guanyat "aquesta batalla". El líder republicà ha fet aquestes declaracions a la capital del Bages, on s'ha aprovat la 'Declaració de Manresa', una aliança entre Barcelona i la resta de territori català per tirar endavant la república.

L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha carregat aquest diumenge contra l'Estat pel veto a l'expresident Carles Puigdemont i als exconsellers Cara Ponsatí i Toni Comín. Maragall creu que "la tossuderia" de l'Estat l'ha dut fins a "un carreró sense sortida que ells mateixos han triat i del qual ara no saben com sortir". Pel líder republicà, "ara es van passant el mort els uns als altres perquè no saben què fer amb el dret, no l'entenen, i intenten negar-lo però no se'n surten". En aquest sentit, Maragall ha dit que, "sigui quina sigui la decisió del Suprem", Catalunya haurà guanyat "aquesta batalla", i els dret civil i polític dels tres líders "haurà estat reforçat amb tota claredat". L'alcaldable de Barcelona creu que, finalment, Puigdemont i la resta d'exconsellers podran concórrer a les europees i considera que, si l'Estat té "la més mínima dignitat democràtica", hauran d'admetre que s'han equivocat "mal els pesi". La 'Declaració de Manresa' Maragall ha fet aquestes declaracions des de la capital del Bages, on s'ha aprovat la 'Declaració de Manresa', una aliança entre Barcelona i la resta del territori per construir la república catalana. El nou concepte vol que "la nova república es construeixi pam a pam des del territori". Per Maragall, la 'Declaració de Manresa' és la contraposició del què actualment representa l'estat espanyol. "Espanya és monarquia, nosaltres som república; Espanya és centralisme, nosaltres som territori organitzat i compartit; Espanya és forat negre de Madrid, nosaltres som Barcelona-ciutat-país", ha conclòs.