AMPLIACIÓ:L'institut escola Trinitat Nova no pot començar les classes en alguns cursos per un retard en les obres del nou edifici

Publicado 12/9/2019 14:09:57CET

Els nens de P4, primer, segon, tercer i quart de primària iniciaran el curs dilluns

ACN

Barcelona.-L'institut escola Trinitat Nova de Barcelona no ha pogut començar les classes en alguns cursos aquest dijous per un retard en les obres del nou edifici, que acollirà els nens de P4, primer, segon, tercer i quart de primària. Tots ells hauran de començar dilluns. La resta d'alumnes sí que ha pogut iniciar el curs amb normalitat. El centre ha organitzat un esplai en un espai annex per als nens afectats que no tenien alternativa a l'escola. Segons ha explicat a l'ACN el director de l'institut escola, Joan Artigal, hi ha alguns detalls d'obra que no estan acabats, com ara la instal·lació de la porta d'accés. Això quedarà solucionat divendres. D'altra banda, els mestres no han pogut accedir a les aules fins aquesta setmana i no han tingut temps suficient per preparar-les.

L'inici del curs s'ha retardat per alguns cursos de l'institut escola Trinitat Nova. Les obres del nou edifici acabaran a l'octubre, i així estava previst inicialment, però s'havia organitzat de forma que la feina dels operaris fos compatible amb l'inici de les classes. Ara bé, la part que havien d'haver acabat a principis de setembre s'ha retardat. Aquest dijous i divendres encara acabaran algunes feines importants, com ara la instal·lació de la porta d'accés. A més, els professors no han pogut accedir a l'espai fins aquesta setmana i no han tingut temps de preparar les aules.Així les coses, el centre va demanar permís al Consorci d'Educació de Barcelona per ajornar fins dilluns l'inici del curs d'aquests sis cursos. L'escola, però, ha ofert als pares que no tenien alternativa la possibilitat de portar els nens dels cursos afectats a un esplai que ha organitzat en un espai annex, propietat del districte. També ha aprofitat per ensenyar-los el nou edifici en construcció.Entre aquest dijous i divendres s'acabaran alguns detalls de les obres i els mestres acabaran de preparar les aules, de forma que dilluns l'activitat ja estigui totalment normalitzada.Els alumnes de 0-3, P3, cinquè i sisè de primària i ESO sí que han pogut iniciar les classes amb normalitat, ja que no estan afectats per les obres d'aquest nou edifici."Els mestres han de poder preparar les aules"Els mestres no han pogut entrar a les aules fins aquesta setmana. "Tenim el material que vam empaquetar i avui l'estem desempaquetant, els element mínims per oferir una rebuda agradable i mínima" explica Artigal. El director del centre assegura que "això era absolutament impossible fer-ho sense entrar a les classes". D'aquesta manera assegura que dilluns podran començar "amb un equipament molt bo, ben preparat" i tenir un inici de curs "molt més satisfactori i no tant provisional" com hauria estat. Els alumnes afectats són 200 del mig miler que té el centre, als quals se'ls ha ofert la possibilitat d'assistir a un casal després de fer una ruta per ensenyar-los les instal·lacions. Pel que fa a les obres, amb les que han "conviscut" durant un any, reconeix que han arribat "massa justos" però confia que això servirà "per a poder millorar" en "futures adequacions". "N'hem d'aprendre tots plegats perquè puguem tenir uns centres escolars amb les condicions òptimes". Artigal ha destacat que l'equipament donarà "un servei molt interessant al barri" perquè "no només és un centre educatiu, sinó que també hi haurà espais pel barri, biblioteca, gimnàs, mediateca, aula audiovisual...", uns equipaments que també seran pel projecte educatiu de barri on més enllà de les hores lectives podran acudir tots els alumnes del barri, siguin o no del centre.