Publicat 17/10/2020 10:26

AMPLIACIÓ:L'hostaleria de la Costa Brava centre adverteix que est "al límit" malgrat haver treballat "prou bé" durant l'estiu

El sector assegura que cada dia que passa sense poder obrir "és un pas més cap al precipici"

ACN

Girona.-L'hostaleria de la Costa Brava Centre es mostra contrariada amb el tancament de bars i restaurants decretat pel Govern per tal d'evitar contagis. Si bé des del sector deixen clar que la salut és "el més important" adverteixen que els establiments estan "al límit" tot i que reconeixen que han treballat "prou bé durant l'estiu". Aix sí, el gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabri, deixa clar que ha estat un any "per oblidar" i assegura que el tancament "far mal" a les petites empreses. "Cada dia que passen sense treballar és un pas més cap al precipici", alerta. Sabri també ha posat en valor "la bona feina" que s'ha fet des de l'hostaleria baix-empordanesa que ha perms que bars, hotels i restaurants treballessin aquest estiu.

"Aquestes noves mesures trinxen encara més un any per oblidar". Així de contundent es mostra el gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabri. I és que el tancament de bars i restaurants posa en perill centenars de negocis d'aquesta zona del litoral gironí, just quan s'havia comenat a recuperar després d'un estiu on s'havia treballat "prou bé", tenint en compte la realitat de la pandmia. Sabri adverteix que qui més patir aquest tancament seran els establiments petits i familiars, ja que les grans cadenes tenen més capacitat d'estalvi pel volum de negoci que representen.En aquest sentit, el gerent del grup Costa Brava Centre assenyala que molts dels negocis els estan tirant endavant gent jove que té "molta empenta, per menys recursos i probablement un endeutament important". Per aix, Sabri demana que s'ajudi aquest sector perqu la gran majoria "estan molt al límit" i cada dia que passen amb la persiana abaixada "és un pas més cap al precipici"."Algú ha de compensar aquest tancament perqu ens hi juguem el panís. Aquest país, sense turisme i hostaleria, no es pot sostenir amb la resta d'activitats i s'ha d'entendre que cal salvar les empreses, perqu si no el futur ser igual de negre", assenyala Sabri. Des del sector recorden que representen més d'un 25% del PIB al litoral baix-empordans. "Malgrat que hem estat molt curosos a l'hora de prendre les mesures sanitries, no ens oposem a que tancar els bars i restaurants. Ara, algú ha de compensar tot aquest esfor", recalca el gerent."Hem fet les coses bé"La realitat és que els darrers mesos els establiments de la costa brava centre i bona part dels de l'interior del Baix Empord han estat dels que més s'han omplert de turistes, en bona mesura perqu el client habitual és de proximitat. Sabri reconeix que l'estiu "ha anat prou bé", si bé recorda que només han treballat dos mesos i mig d'una temporada de set.Amb tot, el fet que hi hagi hagut bones ocupacions tant en hotels com en bars i restaurants té a veure amb "tota la feina que s'ha fet" durant els darrers anys, per tal d'oferir "un producte segur i de molta qualitat". "Aquí la confiana la tenim guanyada després de molts anys de dedicació i bona feina. Per aix, estic segur que quan ens deixin obrir de nou, tornarem a omplir", conclou Sabri.