Publicado 17/09/2020 13:01

AMPLIACIÓ:Les restriccions a Girona i Salt provoquen un 30% de cancellacions als hotels i alguns restaurants recuperen els ERTO

Els comerciants preveuen una caiguda en vendes i esperen que les mesures no s'allarguin gaire

ACN

Girona.-L'endem de l'anunci de les restriccions del Govern a Girona i Salt per reduir el nombre de contagis han provocat la cancellació d'entre "un 30 i un 40% de les reserves" que ja hi havia fetes als hotels, segons ha avanat el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras. A més, Carreras ha advertit que hi ha bars i restaurants que ja han anunciat que tornaran a aplicar un ERTO a la plantilla perqu creuen que la reducció de l'aforament fa inviable mantenir tots els treballadors. Per la seva banda, l'Associació Girona Centre Eix Comercial també creu que baixaran les vendes durant les dues properes setmanes per mantenen l'esperana que no s'allarguin gaire i puguin aprofitar la campanya de tardor-hivern.

Les conseqüncies econmiques de les restriccions sanitries a Girona i Salt (Girons) ja s'han fet notar tan sols un dia després del seu anunci i abans d'entrar en funcionament. Per una banda, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, ha detallat que ja han rebut "entre un 30 i un 40%" de cancellacions de reserves hoteleres. Aquest degoteig es preveu que vagi a l'ala els propers dies.Aquestes restriccions arriben en un mal moment pel sector hoteler, que no passa pel seu millor setembre. De fet, Carreras ha apuntat que "habitualment" durant el mes de setembre tenien una afluncia important de gent als hotels. "Sempre hi havia estudiants, professors, esportistes o treballadors que passaven alguna nit als hotels mentre no trobaven a on allotjar-se". Aquest any, per, aquesta situació no ha estat així. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona ha assegurat que "aquest diumenge no es va registrar cap entrada en cap hotel gironí". Per aix Josep Carreras ha avanat que el sector es planteja fer "tancaments parcials" per la poca afluncia de gent. Ara, les restriccions agreujaran encara més la falta de clients. De fet, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona ja dona "per perdut" tot el mes de setembre.Tot i així, Carreras ha lamentat que les restriccions sanitries "no vagin acompanyades" d'ajudes econmiques al sector.Pel que fa a la restauració, la situació també es preveu complicada amb la reducció dels aforaments. Josep Carreras ha apuntat que hi ha bars i restaurants que ja havien aixecat els ERTO i havien recuperat tots els treballadors, per ara segurament es tornaran a acollir en aquesta mesura per evitar més prdues.És la situació d'alguns dels bars que hi ha a la Rambla de Girona, on es queixen de la manca de clients per la falta de turisme. Un dels locals ha explicat a l'ACN que tan sols han facturat una tercera part del que van fer-ho l'estiu de l'any passat. Un altre dels establiments també ha assegurat que si bé l'any passat eren sis treballadors a jornada completa, ara tan sols hi ha la propietria amb un treballador que hi va "algunes hores". De fet, aquest local preveu tancar properament perqu "no hi ha ningú".Per altra banda, hi ha bars que miren les mesures amb optimisme i creuen que no afectaran en excés, ja que tenen molta extensió per ampliar la terrassa i esponjar les taules. De la mateixa manera, el responsable del restaurant Xibarri, Javier Snchez, ha demanat a la gent "que no tingui por" perqu els locals "apliquen totes les mesures sanitries".Incertesa entre els comerciantsPer la seva banda, l'Associació Girona Eix Comercial també est a l'expectativa de veure quina ser l'afectació d'aquestes restriccions a Girona i Salt. La vicepresidenta dels comerciants, Merc Cartagena, preveu "una davallada en les vendes" a causa de la crida del Govern a la ciutadania per no sortir de casa si no és necessari. De tota manera, Cartagena ha recordat que els comeros mantenen les mateixes mesures que fins ara i, per tant, són establiments segurs.La vicepresidenta ha dipositat totes les seves esperances en recuperar "com abans millor" la normalitat i que Girona i Salt puguin igualar-se amb la resta de poblacions catalanes en la lluita contra la pandmia. Segons Merc Cartagena, el comer viu aquest mes un moment clau perqu venen d'un "estiu fluix" i ara cal potenciar la temporada de tardor-hivern per rellanar el teixit empresarial.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés