Publicado 21/08/2019 14:15CET

AMPLIACIÓ:Les exportacions gironines creixen un 5,5% durant el primer semestre de l'any i superen els 2.821 MEUR

L'agroalimentari amb les crnies al davant i els productes químics lideren l'estadística

ACN

Figueres.-Les exportacions gironines han crescut un 5,5 % durant el primer semestre de l'any i ja superen els 2.821 milions d'euros (MEUR). Segons recull l'estadística que peridicament publica el Ministeri, l' agroalimentari -amb les crnies al capdavant- i els productes químics lideren el rnquing dels sectors que van a l'ala. El primer ha crescut un 13,4 % mentre que el segon, un 0,4 % en comparació amb el mateix període de l'any passat. Pel qu fa als destins de les exportacions, la Unió Europea continua concentrant el gruix de les exportacions gironines. Frana acapara més del 26% de les vendes, seguit d'Itlia i Alemanya. La Xina escala posicions i ja ocupa el quart lloc. En total, al territori ha exportat productes per valor de 156,77 MEUR al mercat del gegant asitic.

Les exportacions gironines continuen a l'ala. Segons les dades del Ministeri d'Indústria, Comer i Turisme, durant el primer semestre de l'any les vendes que les empreses del territori han fet a l'exterior han crescut en comparació amb el mateix període de l'any passat. En concret, entre gener i juny, ho han fet en un 5,5% i s'han situat als 2.821,1 MEUR. Només durant el mes de juny s'han registrat vendes a l'exterior per valor de 449,7 MEUR. Pel sectors, la indústria agroalimentria continua encapalant el gruix més important del negoci a l'exterior. Durant els primers sis mesos d'aquest any, aquest sector ha fet exportacions per valor de 1.170,2 MEUR, un 13,4% més que en el mateix període de l'any anterior. I dins d'aquest sector, el carni continua liderant el rnquing amb 744,42 MEUR. A la indústria alimentria, la segueix la química gironina. Segons l'estadística, aquest sector ha fet vendes a l'exterior per valor de 503 MEUR, un 0,4% més que durant les mateixes dates l'any passat. En tercer lloc se situen els fabricants de maquinria, que han exportat a l'exterior per valor de 243,46 MEUR. L'estadística del Ministeri també recull quins són els principals destins de les exportacions de les comarques gironines. Com ja és habitual, la Unió Europa continua encapalant el rnquing. El país que continua rebent el gruix més important de productes és Frana, que durant aquests sis mesos ha acaparat més del 26% de les vendes de les empreses gironines amb 744,26 MEUR. A aquest destí, el segueix Itlia (227,9 MEUR) i Alemanya (192,4 MEUR). La incidncia de la pesta porcina a la XinaLes empreses gironines, per, cada cop giren més els ulls cap al gegant asitic. Ja el passat mes d'abril la pesta porcina a la Xina va fer disparar les exportacions de la demarcació. En l'acumulat de l'any, el país asitic se situa a la quarta posició del rnquing amb exportacions per valor de 156,77 MEUR. La Xina ha superat Portugal, que ocupa el cinqu lloc amb vendes a l'exterior per valor de 152,57 MEUR. Superiors a les importacionsL'estadística també permet veure que les vendes que fan les empreses gironines a l'exterior continuen essent superiors a les importacions. De fet, el valor de les exportacions gairebé ha doblat el d'aquells productes que s'han fet venir de fora. Durant aquest primer semestre, les importacions han crescut un 4,3% i s'han situat en els 1.452,5 MEUR.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés