Publicado 11/6/2019 12:31:00CET

AMPLIACIÓ:Les entitats socials lamenten que "en cap moment es parli de la ciutat" en les negociacions per al govern de Barcelona

Reclamen que es facin públics els "termes" dels acords entre els partits i eviten entrar en les "apostes" de govern

ACN

Barcelona.-Les entitats socials han lamentat aquest dilluns que "en cap moment es parli de la ciutat" en les negociacions entre els partits per formar govern a Barcelona. En una roda de premsa en la qual han participat les principals entitats de la ciutat, ha estat la presidenta de la Favb, Ana Menéndez, qui ha reclamat als partits en nom de totes les organitzacions socials que parlin de com solucionar els "problemes reals de les persones" en lloc de fer "partidisme" i "mercadeig" per formar govern. Malgrat evitar valorar les diferents "apostes" de govern que hi ha sobre la taula, les entitats han criticat la manca de transparència en els pactes i han reclamat que es facin públics els "termes" dels acords als quals estan arribant els partits.

En nom de totes les entitats, Menéndez ha dit que qualsevol pacte de govern haurà de centrar-se en mesures que donin resposta als principals problemes de la ciutat i, malgrat no decantar-se per cap de les possibilitats de govern, ha criticat el "mercadeig", les "lluites de poder" i el "partidisme" de les diferents formacions a l'hora d'abordar els acords de govern. Amb la voluntat de quedar al marge dels partits polítics, les entitats han remarcat que "exigiran els drets governi qui governi" perquè és el seu "deure". A més, han defensat que la política es fa "cada dia" i han subratllat que les millores socials que s'han aconseguit han estat impulsades per les entitats i la ciutadania.Habitatge, desigualtats i energia, entre els principals reptes de la ciutat Les principals entitats a Barcelona han instat el pròxim govern a donar solució als principals problemes de la ciutat. La portaveu d'Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano, ha reivindicat la necessitat de garantir l'accés universal als serveis bàsics, sigui quin sigui el nivell de renda o el règim de tinença de l'habitatge. Arnau Piqué, de la Xarxa per la Sobirania Energètica, ha defensat anar un pas més enllà en l'elèctrica municipal, Barcelona Energia, perquè no es quedi només en la comercialització i esdevingui un "agent de canvi per a la transició energètica" a la ciutat. Al seu torn, la portaveu d'Aigua és Vida, Míriam Planas, ha destacat la necessitat d'un govern "fort" a Barcelona que pressioni l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per remunicipalitzar l'aigua. Per la seva banda, la portaveu de la PAH Barcelona, Lucía Delgado, ha reclamat un pla de xoc perquè la Mesa d'Emergència quedi a zero persones a l'espera d'un habitatge i que es compleixi la llei 24\/2015, mentre que Alexandra Francès, del Sindicat de Llogateres, ha defensat la regulació dels preus del lloguer com a "mesura imprescindible" per al pròxim mandat, així com l'augment del parc públic d'habitatge.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  Els agricultors de Lleida temen els danys de la primera gelada de fruiteres de la campanya

 3. 3

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors

 4. 4

  Coronavirus.- Usuaris d'impressores 3D s'ofereixen per fabricar material de protecció a Badalona

 5. 5

  Coronavirus.- Badalona habilita un telèfon per atendre problemes de convivència veïnal