Publicado 9/1/2019 14:00:38 +01:00CET

AMPLIACIÓ:L'empresa de motor Doga traslladar la planta d'Esparreguera a Castellolí a finals del 2019 amb una inversió de 3 MEUR

La companyia catalana preveu ampliar la plantilla de 17 a 30 treballadors

ACN

Castellolí.-L'empresa de motor catalana Doga, amb seu a Abrera, preveu traslladar, a finals d'aquest any, la planta que té a Esparreguera, Doga parts, al polígon industrial de Can Parera, a Castellolí (Anoia). El director general de la companyia, Toni Garcia, ha explicat que el motiu pel qual es traslladen és la manca d'espai que pateixen a Esparreguera, de tal manera que la seu de Castellolí els permetr gaudir d'unes installacions més modernes i mplies. La nau que tindran a l'Anoia ser la responsable de la distribució dels productes Doga a qualsevol part del món. El trasllat a Castellolí suposar una inversió de 3 MEUR i una ampliació de la plantilla dels 17 treballadors actuals als 30. Amb la installació d'aquesta empresa, el polígon de Can Parera tindr una ocupació del 80%.

La nau logística de Doga tindr un call center i un magatzem que estaran operatius a finals d'aquest 2019. L'edifici, d'una sola planta, tindr 5.200 metres quadrats de sostre i suposa una inversió superior als tres milions d'euros. Segons ha explicat el director general de Doga, Toni Garcia, la nau de l'Anoia ser com una mena de 'mini Amazon' dels més de 14.000 productes de recanvi que fabrica la marca. Doga Grup és una empresa nascuda l'any 1958 que actualment té la seva seu central a Abrera. A més, també té fbriques a Xina, Índia, Itlia i Polnia, i seus no productives als Estats Units, Mxic i Brasil. La companyia ha facturat més de 150 MEUR el 2018 i disposa d'una plantilla de 1.050 treballadors. Doga dissenya, fabrica i exporta arreu del món components d'automoció, d'entre els quals destaca l'eixugaparabrises, un producte estrella que els ha donat el lideratge mundial. Amb aquesta empresa es consolida el sector del motor de Castellolí.A Castellolí es traslladar la planta que l'empresa té actualment a Esparreguera i que ha quedat petita. Segons ha explicat Garcia, han triat la població anoienca per la seva proximitat amb Esparreguera i per la seva bona ubicació. Can Parera, al 80% d'ocupació La situació estratgica del sector de Can Parera de Castellolí, amb accés directe a l'autovia A-2, i amb connexió amb Igualada i Manresa per les carreteres C-37 i C-15, el fan atractiu per a les empreses. De fet, la installació de Doga s'ha donat a conixer després que el passat mes de desembre s'anunciés també la installació de l'empresa Frime Barcelona, la primera empresa catalana en exportació del peix amb una inversió de més de 20 MEUR i que donar feina a entre 250 i 300 persones. Amb Doga, el polígon de Can Parera tindr una ocupació del 80%, una xifra superior a la mitjana de la resta de polígons de l'Anoia, amb una ocupació que se situa al 60%. Saturació a l'rea metropolitana La consellera d'Economia ha explicat que l'rea metropolitana pateix actualment una "certa saturació" i és complicat trobar grans parcelles per tal que s'hi puguin installar empreses. Aix, segons ha dit, suposa l'expansió del radi cap a d'altres zones com l'Anoia, amb "excellents" comunicacions. Per altra banda, Chacón ha explicat que el sector de l'automoció a Catalunya representa un 9% del PIB industrial de Catalunya i ocupa a més de 39.5000 persones.