Publicado 11/4/2019 14:28:01 +02:00CET

AMPLIACIÓ:L'associació Amics del Castell deixa per ordre judicial l'espai que ocupava a Montjuc

Asens celebra haver pogut desallotjar "els nostlgics del franquisme" i constata que han "exhumat Franco de l'Ajuntament"

ACN

Barcelona.-L'associació Amics del Castell ha deixat per ordre judicial l'espai que ocupava al castell de Montjuc, dues sales que l'Ajuntament de Barcelona li reclamava que abandonés des del 2015. El tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha celebrat que haver pogut desallotjar "els nostlgics del franquisme", i ha constatat que durant aquest mandat "han exhumat Franco de l'Ajuntament". El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha criticat que l'anterior govern de Xavier Trias "donés cobertura" a aquest ús del castell, on es feien "actes d'enaltiment de la dictadura franquista" en dependncies municipals.

Asens ha reivindicat que BComú va comenar el mandat tancant la llibreria Europa i l'acaba amb aquesta actuació. "Fins que vam arribar nosaltres Franco estava molt cmodament installat a l'Ajuntament i sempre hem dit que no només s'havia d'exhumar Franco del Valle de los Caídos, sinó també de les institucions. Quatre anys més tard hem exhumat Franco de l'Ajuntament", ha defensat. Segons ell, ha calgut un nou govern per "trencar amb una línia de continutat entre el franquisme i la democrcia que cap govern s'havia atrevit a trencar". "Hem fet més en quatre anys que en els 40 anteriors", ha afegit. "Acabem amb una anomalia a la ciutat", ha apuntat Pisarello. El primer tinent d'alcaldia ha explicat que l'Ajuntament va anar per la via administrativa inicialment perqu aquesta entitat deixés el castell, per finalment ha hagut de recórrer als tribunals. El llanament s'ha executat aquest dijous. L'espai s'ha trobat buit. Pisarello ha indicat que aquesta associació celebrava actes religiosos al voltant del 18 de juliol, quan es va produir el cop d'estat que va donar origen a la Guerra Civil. A més, ha apuntat que aquest espai s'ha utilitzat durant anys per recordar la memria d'un dels bndols, i ara calia recuperar-lo per a usos ciutadans.