Publicado 7/6/2019 16:19:08 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Lali Ayguadé i Guilhem Chatir busquen la veritat a través de la dansa amb l'espectacle conceptual 'Here'

El cos i el moviment són també protagonistes al Grec de l'obra 'La set i la revolució' d'Osso Club

ACN

Barcelona.-Els coreògrafs i ballarins Lali Ayguadé i Guilhem Chatir dibuixen en l'espectacle conceptual 'Here' el retrat de dos personatges que lluiten per acostar-se a la veritat tot i haver de trencar les normes. Després de passar pel Temporada Alta, arriba renovat al Mercat de les Flors el 3 i 4 de juliol. Malgrat tenir dos estils de dansa molt diferents, segons ha explicat Ayguadé aquest divendres, els moviments dels dos artistes es "complementen" amb la intervenció també de la soprano belga Astrid Stockman. La pràctica del cos i el moviment també és protagonista en l'obra 'La set i la revolució', d'Osso Club, una reflexió sobre els espais de masculinitat protagonitzat per Enric Ases, Andrés Corchero, Pep Ramis i Piero Steiner.

Ayguadé potencia la vessant gestual, mentre que el franco-marroquí Guilhem Chatir entén el moviment des d'un principi més abstracte. Aquestes diferències són les que van produir un "enamorament" dels universos respectius dels dos artistes, formats a l'escola P.A.R.T.S d'Anne Teresa de Keersmaeker."És un entremig entre ell i jo", ha explicat Ayguadé sobre el resultat de l'obra que ha anat evolucionant des que es va estrenar a Saragossa i al Temporada Alta. Els canvis en l'escenografia i l'il·luminació aporten elements més realistes, que no existien en la representació inicial. Els dos artistes exploren el procés de néixer, mentre la soprano condueix la vida quotidiana i el procés de creixement. La cantant actua des de fora, i a través de la veu i la presència activa el mecanisme de consciència i realització. Els dos nounats creixen i se senten desestabilitzats per la força externa. Aquest punt de partida serveix per reflexionar sobre la necessitat de trencar amb les coses i escapar per poder acostar-se a la veritat. 'La set i la revolució'Quatre creadors -Enric Ases, Andrés Corchero, Pep Ramis i Piero Steiner- s'han unit per primer cop per idear un espectacle que combina text, dansa i humor per reflexionar sobre el pas del temps i l'esperança. Estarà al Mercat de les Flors el 12 i 13 de juliol com un muntatge "híbrid" i "multidiscplinar"."Té un llenguatge poètic i metafòric, una narrativa molt subtil en què aquests quatre homes amb mateixa edat i alçada reflexionem sobre temes que ens toquen com a generació i éssers humans", ha explicat l'autor teatral Enric Ases aquest divendres en la presentació de l'obra. La decepció i l'esperança, i un pas del temps que comencen a acceptar, són els temes que tracten juntament amb els espais on els homes es reuneixen per exercir un cert tipus de masculinitat. Dos espectacles internacionals de dansaUna artista australiana amb llarga trajectòria, Lucy Guerin, portarà la coreografia 'Split' per a dues ballarines (Melanie Lane i Lilian Steiner) el 5 i 6 de juliol al Mercat de les Flors. "És una delícia, una historia senzilla de dues dones i que només treballen amb una cinta que enganxen al terra", ha explicat el director del Grec Festival de Barcelona, Cesc Casadesús. 'Split' va rebre guardons a la millor ballarina per a Stenier i sis nominacions als prestigiosos premis Green Room 2018. D'altra banda, Kyle Abraham portarà la seva dansa difícil de classificar, que es mou entre el ballet i els ritmes urbans, i que els seus ballarins interpreten amb registres que van del hip-hop al jazz o l'electrònica. 'A.I.M \/ Kyle Abraham' estarà al Mercat de les Flors el 9 i 10 de juliol i inclou quatre coreografies. Abraham és considerat un dels coreògrafs més brillants de la dansa nord-americana actual.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui