Publicado 07/06/2019 16:19

AMPLIACIÓ:Lali Ayguadé i Guilhem Chatir busquen la veritat a través de la dansa amb l'espectacle conceptual 'Here'

El cos i el moviment són també protagonistes al Grec de l'obra 'La set i la revolució' d'Osso Club

ACN

Barcelona.-Els coregrafs i ballarins Lali Ayguadé i Guilhem Chatir dibuixen en l'espectacle conceptual 'Here' el retrat de dos personatges que lluiten per acostar-se a la veritat tot i haver de trencar les normes. Després de passar pel Temporada Alta, arriba renovat al Mercat de les Flors el 3 i 4 de juliol. Malgrat tenir dos estils de dansa molt diferents, segons ha explicat Ayguadé aquest divendres, els moviments dels dos artistes es "complementen" amb la intervenció també de la soprano belga Astrid Stockman. La prctica del cos i el moviment també és protagonista en l'obra 'La set i la revolució', d'Osso Club, una reflexió sobre els espais de masculinitat protagonitzat per Enric Ases, Andrés Corchero, Pep Ramis i Piero Steiner.

Ayguadé potencia la vessant gestual, mentre que el franco-marroquí Guilhem Chatir entén el moviment des d'un principi més abstracte. Aquestes diferncies són les que van produir un "enamorament" dels universos respectius dels dos artistes, formats a l'escola P.A.R.T.S d'Anne Teresa de Keersmaeker."És un entremig entre ell i jo", ha explicat Ayguadé sobre el resultat de l'obra que ha anat evolucionant des que es va estrenar a Saragossa i al Temporada Alta. Els canvis en l'escenografia i l'illuminació aporten elements més realistes, que no existien en la representació inicial. Els dos artistes exploren el procés de néixer, mentre la soprano condueix la vida quotidiana i el procés de creixement. La cantant actua des de fora, i a través de la veu i la presncia activa el mecanisme de conscincia i realització. Els dos nounats creixen i se senten desestabilitzats per la fora externa. Aquest punt de partida serveix per reflexionar sobre la necessitat de trencar amb les coses i escapar per poder acostar-se a la veritat. 'La set i la revolució'Quatre creadors -Enric Ases, Andrés Corchero, Pep Ramis i Piero Steiner- s'han unit per primer cop per idear un espectacle que combina text, dansa i humor per reflexionar sobre el pas del temps i l'esperana. Estar al Mercat de les Flors el 12 i 13 de juliol com un muntatge "híbrid" i "multidiscplinar"."Té un llenguatge potic i metafric, una narrativa molt subtil en qu aquests quatre homes amb mateixa edat i alada reflexionem sobre temes que ens toquen com a generació i éssers humans", ha explicat l'autor teatral Enric Ases aquest divendres en la presentació de l'obra. La decepció i l'esperana, i un pas del temps que comencen a acceptar, són els temes que tracten juntament amb els espais on els homes es reuneixen per exercir un cert tipus de masculinitat. Dos espectacles internacionals de dansaUna artista australiana amb llarga trajectria, Lucy Guerin, portar la coreografia 'Split' per a dues ballarines (Melanie Lane i Lilian Steiner) el 5 i 6 de juliol al Mercat de les Flors. "És una delícia, una historia senzilla de dues dones i que només treballen amb una cinta que enganxen al terra", ha explicat el director del Grec Festival de Barcelona, Cesc Casadesús. 'Split' va rebre guardons a la millor ballarina per a Stenier i sis nominacions als prestigiosos premis Green Room 2018. D'altra banda, Kyle Abraham portar la seva dansa difícil de classificar, que es mou entre el ballet i els ritmes urbans, i que els seus ballarins interpreten amb registres que van del hip-hop al jazz o l'electrnica. 'A.I.M \/ Kyle Abraham' estar al Mercat de les Flors el 9 i 10 de juliol i inclou quatre coreografies. Abraham és considerat un dels coregrafs més brillants de la dansa nord-americana actual.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés