Publicado 18/6/2019 16:24:52 +02:00CET

AMPLIACIÓ:L'alcaldessa de Santa Coloma de Farners afirma que "no hi haurà cap problema" en mantenir el suport al procés

Susagna Riera reivindica la "majoria" de regidors independentistes al plenari i recorda que els dos socialistes són partidaris de la llibertat dels presos

ACN

Santa Coloma de Farners.-L'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, ha assegurat que "no hi haurà cap problema" en mantenir el suport del consistori al procés independentista perquè hi ha una "majoria" del plenari a favor del moviment. El compromís amb la independència "estava, ha estat i seguirà sent assegurat" ha conclòs l'alcaldessa. De fet, Riera ha recordat que "tots" els regidors són independentistes "excepte els dos companys del PSC". De tota manera, la nova alcaldessa ha recordat que "ells tenen clar que el municipi és independentista" i, a més, són partidaris de la llibertat dels líders empresonats. A la façana de l'Ajuntament ja hi ha un llaç groc penjat, una estelada i una pancarta que diu 'No esteu sols' que es va penjar a l'inici del judici dels presos.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners seguirà donant suport al procés independentista els propers quatre anys. La seva alcaldessa, Susagna Riera, ha assegurat que "no hi haurà cap problema" en aquest tipus d'iniciatives ja que el consistori compta amb una "majoria" sobiranista.De fet, Riera ha recordat que "tots" els regidors són independentistes, "excepte els dos companys del PSC". De tota manera, Riera ha avançat que els dos socialistes "tenen clar que el municipi és independentista" i per això ja compten que totes les mocions sobiranistes s'aprovaran per una àmplia majoria. De fet, el nou Ajuntament de Santa Coloma està format per sis regidors d'ERC, cinc de Junts per Catalunya, dos d'Independents de la Selva, dos més del PSC i dos de la CUP. Això fa que quinze dels disset regidors siguin sobiranistes.Riera ha recordat que properament s'inaugurarà la plaça U d'octubre després que aquest hivern es fes efectiu el canvi de nom. A dia d'avui, la plaça de l'Ajuntament ja no consta en el registre civil, ni en el cadastre. De tota manera, l'anterior govern local ja preveia fer una festa popular per celebrar el canvi de nom, que es vol fer coincidir amb el segon aniversari del referèndum el proper primer d'octubre.A més, a la façana de l'Ajuntament es manté l'estelada i el llaç groc. També hi ha una pancarta amb un llaç groc i el lema 'No esteu sols' que es va penjar coincidint amb l'inici del judici als presos independentistes. Des de fa anys també hi ha un cartell que anuncia que la bandera espanyola està penjada al balcó de l'edifici consistorial per "imperatiu legal" però "en contra" de la seva voluntat. Prioritat en millorar la netejaSusagna Riera ha assegurat que on caldrà treballar més els consensos és en "la gestió del dia a dia" i per això ha avançat que el seu equip ja està treballant en el cartipàs. De tota manera, Riera ha establert unes prioritats que li agradaria tirar endavant en aquest mandat. En primer lloc, vol aconseguir "que la gent passegi pel carrer i es senti orgullosa de viure a Santa Coloma".Per aconseguir-ho, l'alcaldessa vol millorar la neteja al municipi. "Volem fer aportacions per millorar el sistema de recollida selectiva", ha afirmat Susagna Riera. En aquest sentit, ha anunciat que treballarà en "aplicacions de municipis propers" que podrien ajudar a canviar el sistema de recollida de residus i incrementar la taxa de reciclatge.D'altra banda, Riera també vol reobrir el teatre de Santa Coloma de Farners. "Mirarem si podem aprofitar alguna cosa del que tenim", ha matisat, però l'alcaldessa entrant creu que el municipi no es pot permetre "estar quatre anys més sense teatre". De la mateixa manera, la candidata de JxCat vol tirar endavant el projecte de la piscina descoberta per tal que "hi càpiga tothom".

Més Lleides

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 4. 4

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 5. 5

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals