Publicado 23/10/2019 16:04:44 +02:00CET

AMPLIACIÓ:L'alcalde d'Arenys de Munt adverteix que "cal recuperar el respecte per la Riera" i demana "precaució" a la ciutadania

Lamenta que un veí del municipi hagi perdut la vida quan intentava retirar el seu cotxe d'aquesta via

ACN

Arenys de Munt.-L'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Sànchez, adverteix que "cal recuperar el respecte per la Riera". El batlle ha fet aquestes declaracions després que un veí hagi mort aquesta matinada mentre intentava retirar el seu cotxe d'aquesta via durant la llevantada que ha afectat el poble. Sànchez ha lamentat aquesta "desgràcia" i ha demanat a la ciutadania que tingui més "precaució". Ha apuntat que malgrat que la Riera està soterrada "si va plena d'aigua no s'ha de creuar". L'alcalde ha assegurat que la tempesta va deixar 4,7 litres per minut al municipi, causant nombrosos desperfectes en diversos carrers, en escocells, clavegueres i alguns baixos. La previsió és que el poble recuperi la normalitat en un parell de dies.

Josep Sànchez assegura que després de veure les previsions meteorològiques, des del govern municipal es va informar els veïns de la necessitat de retirar els vehicles estacionats a la Riera d'Arenys de Munt. Amb tot, reconeix que en els darrers anys la ciutadania s'ha confiat i té menys consciència del perill que pot suposar deixar-hi un vehicle aparcat durant una tempesta o anar-lo a retirar enmig d'un aiguat."Com la Riera està soterrada dóna més tranquil·litat, i això ha fet que aquest cop l'afectació hagi estat pitjor a nivell de vehicles", ha comentat l'alcalde que ha explicat que la matinada de dimarts van caure 4,7 litres per minut al municipi, el que hauria suposat 470 litres si hagués plogut amb aquesta intensitat durant una hora seguida. "Estem acostumats a que plogui fort, la Riera s'embruti, es facin malbé els escocells o algun cotxe, però aquest cop la situació ha estat pitjor", ha indicat que batlle que ha demanat a la ciutadania més "precaució". Així, ha advertit que "quan plou d'aquesta manera no s'ha de creuar la Riera, més val perdre un cotxe que una vida", ha sentenciat.El batlle ha lamentat l'accident que va patir el veí que va intentar treure el seu vehicle d'aquests espai i va ser arrossegat per l'aigua, en considerar que va molt més enllà dels desperfectes materials perquè és una "pèrdua irrecuperable". Tot i que la Riera és la zona d ela població on són més visibles els efectes del temporal, també hi ha hagut desperfectes en nombrosos carrers, en els escocells, les clavegueres i també s'han inundat els baixos de diversos immobles i establiments comercials. L'alcalde ha assegurat que preveuen que farà falta un mínim de dos dies perquè el municipi pugui recuperar la normalitat. "Estem treballant per retirar tota la sorra acumulada i la Policia Local i les brigades municipals hi estant posant tots els seus esforços", ha apuntat.