Publicado 02/11/2020 17:50CET

AMPLIACIÓ:L'Ajuntament de Tortosa celebra la proposta de Salut per ampliar l'Hospital Verge de la Cinta

El consistori demana escurçar el termini de cinc anys per executar l'obra i més places d'aparcament

ACN

Tortosa.-L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha rebut amb "satisfacció" el nou projecte per ampliar l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa que inclou la construcció d'un aparcament per reduir els problemes de mobilitat del centre hospitalari. Roigé ha demanat a Salut que acceleri els tràmits i escurci els cinc anys amb què es preveu executar l'ampliació. "Esperem que no sigui un compromís electoral i que no tornem a generar frustració a la ciutadania perquè serà el tercer conseller que promet un nou hospital o l'ampliació de l'actual", ha dit. L'alcaldessa també ha assenyalat que el nou pàrquing ha d'oferir un mínim de 400 places perquè el futur edifici s'emplaça sobre l'actual aparcament dels treballadors i es perdran 150 places.

L'alcaldessa de Tortosa ha fet "una valoració positiva" del nou projecte per ampliar l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa perquè resol dues necessitats del centre: l'ampliació dels serveis i la creació d'un aparcament. Meritxell Roigé ha dit que espera que aquest tercer projecte que es presenta per al centre hospitalari de referència a les Terres de l'Ebre vagi acompanyat "d'un compromís real" i que es porti a terme "de fora ràpida" per no tornar a generar frustració i falses esperances a la ciutadania. "Lamento que haguem perdut tant temps tenint un projecte i que ara el canviem, però benvingut si ara és una realitat", ha apuntat.De fet, una de les peticions que Roigé ha traslladat al director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, és que els tràmits "s'accelerin" i que s'inclogui una partida pressupostària en els comptes del 2021 per redactar el projecte. El consistori s'ha compromès a "facilitar" totes les tramitacions urbanístiques que es necessitin per construir el nou edifici. Caldrà modificar l'emplaçament de les zones verdes o desplaçar el dipòsit d'aigua i queda aturada la modificació del POUM que havia iniciat l'Ajuntament de Tortosa per construir el nou edifici oncològic i de radioteràpia que ara quedarà ubicat en la nova construcció - la modificació es mantenia suspesa fins que Salut concretés si es construiria el nou aparcament a l'Hospital-.Poques placesL'ampliació del Verge de la Cinta que s'ha presentat aquest dilluns proposa construir una estructura de planta baixa més tres pisos, que incorporarà dues plantes soterrades amb capacitat per a 300 vehicles. Però aquesta construcció es projecta als terrenys on actualment hi ha un aparcament de 150 places per als treballadors sanitaris, 150 llocs que es perdran. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha assenyalat al CatSalut que el nou pàrquing ha de tenir un mínim de 400 places, com es preveia en l'anterior, projectat al talús posterior de l'actual edifici. "Creiem que ha de ser a partir d'aquesta xifra. Amb 300 la meitat ja seran per als treballadors. S'ha proposat habilitar-ne 100 més al fossar i ens hem mostrat favorables perquè és a partir de 400 que podrem començar a donar resposta a les necessitats que té actualment hospital", ha defensat Roigé.Els accessos per als vehicles rodats al Verge de la Cinta es mantenen però es preveu instal·lar dos ascensors que poden ajudar a reduir el nombre de vehicles que pugen a l'Hospital Verge de Cinta. Roigé ho ha valorat "molt positivament". "Estem molts satisfets que es converteix en un hospital urbà i els ascensors permetran millorar la mobilitat des de la ciutat", ha destacat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés