Publicado 7/6/2019 14:47:09 +02:00CET

AMPLIACIÓ:L'Ajuntament es mostra satisfet pel nou supercomputador i diu que ha de servir per fer noves polítiques urbanes

Janet Sanz diu que la capital catalana és un "referent" i "genera atracció " en noves polítiques com habitatge o clima

ACN

Barcelona.-La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Ecologia i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha celebrat aquest divendres al migdia l'elecció de la ciutat com un dels tres destins del superordinador finançat per la Unió Europea, i creu que el nou computador ha de servir per fer "millors polítiques per la gent". En aquest sentit, Sanz ha tret pit de la feina del govern municipal per situar la capital catalana com a "referent, ciutat que genera atracció i punta de llança" a Europa i el món de la "nova agenda urbana".

Sanz ha recordat que Europa ha premiat la ciutat per les seves polítiques d'habitatge i mobilitat sostenible, i creu que el nou supercomputador ha de permetre seguir fent servir el 'big data' per analitzar, per exemple, la gentrificació de certs barris, i promoure polítiques públiques en contra. "Podem ser més ambiciosos", ha dit.La tinenta d'alcaldia ha explicat que ja col·laboren amb el Barcelona Supercomputing Center en la promoció de la ciència entre les noies.