Publicado 18/07/2019 15:45CET

AMPLIACIÓ:LAjuntament demandar els constructors del Teatre Tarragona pel despreniment del fals sostre

Lequipament est tancat des del febrer i es preveu que sobri a principis doctubre

ACN

Tarragona.-LAjuntament de Tarragona demandar les empreses i el director de lobra i arquitecte del projecte de construcció del Teatre Tarragona arran del despreniment del fals sostre que des del passat 16 de febrer té lequipament tancat. El portaveu del govern municipal, Xavier Puig, ha explicat que linforme pericial ha concls que hi havia deficincies en lexecució i en els materials de lobra i per aix ha iniciat el trmit de reclamació dels danys i perjudicis i ha traslladat linforme als tres agents per tal que hi puguin presentar allegacions. Aquest és el pas previ a la presentació duna demanda al jutjat. Puig ha afirmat que el cost de la reparació és de 275.000 euros, a més de 57.208 euros per compensar les cancellacions dels espectacles previstos. Els diners els assumir el consistori de forma subsidiria. Amb tot, es preveu que el Teatre Tarragona es pugui reobrir a loctubre.

Linforme pericial encarregat pel consistori per determinar les causes i les solucions a la caiguda del cel ras de la platea del Teatre Tarragona ha determinat que no estava ben installat i no estava garantida la resistncia dels ancoratges del fals sostre, raó per la qual la seguretat no quedava garantida, ha explicat el portaveu del govern municipal, Xavier Puig. Els tcnics han assenyalat que shauran de canviar els ancoratges que subjectaven el cel ras amb el sostre i que estaven clavats de manera defectuosa. Els cargols que uneixen les plaques de fusta tampoc eren els adients. A dia davui el cel ras ja est enllestit. Sha installat una gran bastida per poder fer lactuació, que aquesta setmana es desmuntar i es tornar a installar uns metres més endavant, a tocar de lescenari, per substituir els cargols que aguanten les plaques de fusta. El director dexecució del projecte, ngel Gil, ha revelat que no hi va haver un estudi previ correcte de la configuració del cel ras. La installació, tampoc va ser correcta: és un compendi de mal ancoratge del sistema de fixació i que la subestructura no estava homologada, ha afirmat. Gil ha apuntat que ara els treballs es fan amb les mximes garanties i que en la reconstrucció es manté la configuració acústica de la sala, que era correcta.Més de 300.000 euros de despesaEls defectes de lobra han suposat per lAjuntament un cost de més de 300.000 euros. Daquests, 275.000 són en concepte de les proves pericials, i la redacció i execució del projecte. Els diners sobtindran del capítol dinversions via una modificació de crdit que saprovar en el ple daquest divendres. A banda, shi han de sumar 57.208 euros més per compensacions i indemnitzacions a les entitats i empreses que tenien previstos espectacles, i que arran del despreniment del fals sostre els han hagut de suspendre o reubicar. En total hi ha 24 empreses i collectius afectats. Lajuntament assumeix subsidiriament aquests diners i els reclamar als que entén són els culpables de la situació. Finalment, el consistori també demanar una compensació pels danys a la marca Tarragona, que els tcnics municipals estudien com quantificar.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés