Publicat 06/10/2020 14:36

AMPLIACIÓ:L'afluncia cau al centre comercial de Tortosa amb restauradors i botiguers preocupats per la recomanació de no sortir

La Federació de Comer i Serveis reivindica que comprar i consumir segueix sent segur a la capital ebrenca

ACN

Tortosa.-Aquest dimarts, primer dia de noves restriccions a Tortosa per contenir la propagació de la covid-19, s'ha fet notar en bars i botigues. El risc de rebrot segueix sent el més alt de Catalunya a la ciutat 1429,26 punts- i l'afluncia a les terrasses i al centre comercial ha estat molt inferior a l'habitual d'un dimarts. Tot i aix, comerciants i restauradors insisteixen que les mesures preventives i els protocols no s'han deixat de complir i que es pot seguir comprant i consumint amb seguretat. Hi ha preocupació sobretot en com afectar el missatge que la gent es quedi a casa i pels mesos que estan per venir, sobretot per aquells a qui les terrasses i espais oberts els han perms treballar fora.

A mig matí d'aquest dimarts, al centre comercial de Tortosa, la majoria de terrasses dels bars que estaven oberts, estaven buides o amb molt pocs clients. El missatge de Salut i dels alcaldes perqu a Roquetes, Amposta i la capital ebrenca no se surti de casa si no és necessari s'ha fet notar just quan s'han comenat a aplicar les mesures especials del Procicat per intentar reduir el risc de rebrot, que segueix disparat a les Terres de l'Ebre, en 423,44 punts. Tortosa segueix sent la ciutat amb l'índex més alt per a Amposta i Roquetes també segueix enfilat - 495 i 1075, respectivament-.Justament aquestes indicacions a no sortir són les que preocupen el sector de la restauració, el comer i els serveis. "El que ens fa molta por és aquest consell a la ciutadania que es quedi a casa. Nosaltres venim a treballar i qui ens entrar per la porta, no ho sabem", ha lamentat Marc Duran, propietari del restaurant la Torreta de Remolins de Tortosa. De moment, als bars, aquest dimarts al matí, els clients apareixien en comptagotes. "L'afluncia de gent ha comenat a baixar. S'ha notat. Esperem que la situació millori, crec que la gent est conscienciada i no té tanta por com uns mesos enrere", ha dit Víctor Pérez, propietari de la Cafeteria Vips.Les limitacions d'aforament al 50% no els espanten. S'han anat complint estrictament totes les mesures i protocols que els han demanat per aquest dimarts han tornat a treure els mestres per assegurar-se de complir les distncies entre taules. "Les mesures, en realitat, no s'han endurit tant, amb un 50% d'aforament ja estvem contents", ha destacat Duran. "Tinc la sort que tinc molt lloc a la plaa plaa Alfons XII- i puc ampliar la terrassa i apartar les taules tant com calgui. Aix m'afavoreix", ha reconegut Pérez. Altres negocis, sense terrassa o amb taules a les voreres ho tenen més complicat i també hi ha establiments que amb la prohibició de consumir a les barres, notaran una davallada de la caixa. Des de la setmana passada, a la restauració ja s'havia fet notar la limitació de 6 persones per grup social. "Amb aix la ciutadania ha ents molt més la manera de sortir. Al principi, a l'estiu hi havia hagut una alegria que tots havíem portat en excés per ara ha canviat la manera de veure els grups", ha apuntat Duran. No han tingut temps encara per valorar si aix ha tingut un efecte dissuasiu a l'hora de sortir a menjar fora i esperen amb incertesa el prxim cap de setmana, amb un festiu dilluns que l'allarga i en un moment en qu el sector turístic al territori estava a l'ala. "La incgnita és constant amb la pandmia", ha afegit el restaurador.Al comer el missatge és clar: els protocols s'han complert escrupolosament i se seguiran complint. Entenen que en un "moment difícil" com l'actual no es pot "abaixar la gurdia", per la presidenta de la Federació de Comer i Serveis de Tortosa, Maria José Ferré, ha enviat un missatge de tranquillitat. "Si cal, en aquest moment més complicat tornem a explicar a la gent qu fem i ho farem si cal amb més mfasi perqu surtin a fer les seves compres o a complir les seves necessitats amb totes mesures de seguretat per part del comer. Si ho fem així, ens en sortirem rpidament com estvem fent", ha insistit Ferré.