Publicado 02/08/2019 13:59

AMPLIACIÓ:L'Acadmia Internacional de Música de Solsona escalfa motors amb l'arribada dels primers alumnes

Una norantena de joves de 22 pasos es posaran a les ordres del prestigiós claustre

ACN

Solsona.-L'Acadmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) ha donat aquest divendres el tret de sortida amb les primeres classes d'instruments de vent. Durant 17 dies, una norantena de joves de fins a 22 pasos diferents es posaran sota les ordres d'un prestigiós claustre amb professors provinents de les millors orquestres del món. "El que volem és formar als millors talents del món", assegura el director de l'AIMS, Peter Thiemann. El resultat d'aquest aprenentatge es podr veure en les diferents actuacions que realitzaran en una quinzena de municipis de la Catalunya Central i Lleida.

Aquest divendres han arrencat les classes d'instruments de vents. Entre l'alumnat hi havia l'Antonia Lazenby, que enguany repeteix a l'AIMS per segon any consecutiu. La jove reconeix que es va tractar d'una gran experincia que li va permetre aprendre moltes tcniques importants i, per aquesta raó, no ha dubtat en tornar a ser-hi.Després del vent, la setmana que ve arribaran els alumnes d'instruments de corda. Plegats protagonitzaran un dels esdeveniments més esperats d'aquest AIMS: es convertiran en una orquestra simfnica, amb 55 músics, que interpretaran la Simfonia núm. 2 en Re major, Op. 36, de Beethoven. I ho faran sota la batuta del reputat director Riccardo Frizza. "Ser un moment histric", , assegura Thiemann, tot apellant que mai s'ha interpretat "en viu" a la capital del Solsons.Un prestigiós claustreSi una cosa caracteritza l'AIMS, és el seu prestigiós claustre amb músics que actuen en les principals orquestres del món. Dels noms d'enguany destaca Claudia Stain, flautista solista a l'pera estatal de Berlín.Pels mestres, l'Acadmia és també tota una experincia. Cesar Altur, obo solista a l'orquestra del teatre del Liceu, ser per segon any consecutiu a l'equip docent. Reconeix que l'alumne aprn "per tu també, és una experincia compartida". Segons el music, sí que és cert que es poden trobar arreu molts projectes similars a l'AIMS, per el que el fa únic és que dona "experincia" a l'alumnat damunt de l'escenari. "Sovint no es valora, per és tan important com l'ha tcnica, has d'estar cmode", apunta.L'AIMS inclour un total de 46 actuacions en només 17 dies en una quinzena de municipis de la Catalunya Central i Lleida. S'oferiran en tres formats diferents: el clssic, en sales, teatres i esglésies; el del carrer, a la plaa de la Catedral i d'entrada lliure, i el social, per apropar la música clssica a collectius en situació de vulnerabilitat. A més, com a novetat d'enguany, tres d'ells es podran seguir per streaming a través de les xarxes socials.Un 40% dels alumnes repeteixenAquest AIMS compta amb una norantena d'alumnes de 22 pasos. "Són autntics talents de música clssica", diu Thiemann. La majoria cursen estudis de grau superior, si bé "els últims anys est creixent el volum de joves d'entre 10 i 14 anys que són grans talents", afegeix. Segons el director, el grau de satisfacció de l'alumnat és tan elevat que prop del 40% acaben repetint. N'hi ha que, fins i tot, han arribat a fer fet fins a set estades a l'Acadmia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés