Publicado 5/9/2019 23:55:03 +02:00CET

AMPLIACIÓ:La Villarroel ensenya la seva cara més irreverent amb 'Vaselina'

Sergi Belbel dirigeix una comèdia "políticament incorrecta" protagonitzada per una família desarrelada i poc convencional

ACN

Barcelona.-La Villarroel arrenca el curs teatral amb una aposta pel caos, la irreverència i allò "políticament incorrecte" de la mà de la comèdia d'arrels italianes 'Vaselina'. Sergi Belbel dirigeix una producció amb un text de Gabriele di Luca que reflexiona amb un toc "canalla" sobre la "despersonalització" i posa els espectadors en la pell d'uns personatges abandonats pel sistema i en una situació marginal. El desil·lusionat Fil i en Charlie, ferm defensor dels drets civils, prendran vida amb Joan Negrié i Artur Busquets, que, juntament amb Lluïsa Castell, Joan Miquel Reig i Karin Barbeta, portaran l'espectacle a La Villarroel, on es podrà veure fins al 20 d'octubre.

'Vaselina' és el primer espectacle d'una trilogia, també formada per 'Animals de bar' i 'Cous cous klan', que se centra en el fracàs de l'ésser humà. En aquesta primera entrega, estrena absoluta a Espanya, en Fil i el Charlie intenten exportar a Mèxic la marihuana que cultiven, malgrat que els Estats Units on viuen ho ha prohibit després d'un bombardeig per destruir totes les plantacions de droga del país veí.La història, ambientada en un futur distòpic, presenta també personatges com la Wanda, una noia amb sobrepès i molt insegura, i la Mina, la mare del Fil, una dona que acaba de sortir d'una clínica on la tractaven de la ludopatia que pateix. A més, després de 15 anys d'absència, tornarà a casa el pare del Fil i exmarit de la Mina, que s'ha integrat a una secta i és transsexual.En una hora i mitja de durada, l'espectacle introdueix el públic en una comèdia amb un llenguatge "descarnat" i personatges "marginals", segons ha explicat Sergi Belbel, comparant 'Vaselina' amb l'estil dels 'angry young men' dels anys cinquanta.Així mateix, el director de l'obra ha confessat que el que més el va atraure del text va ser el seu punt "humà", "rebel" i de "raresa", a més del tractament que fa de la família. "Connecta de manera molt forta amb això que està passant al segle XXI, aquesta mena de despersonalització", ha apuntat Belbel.Al seu torn, l'actriu que encarna la mare del Fil, Lluïsa Castell, ha ressaltat que l'espectacle pot ser una bona oportunitat per atraure públic jove a la sala. "Estem acostumats a veure teatre molt amable, i de cop fer una cosa punyent i irreverent d'aquesta manera em sembla interessant i molt engrescador", ha explicat l'actriu, que ha celebrat el seu debut a La Villarroel.La producció de 'Vaselina' va a càrrec de la Sala Trono i Joan Negrié, que ha indicat que portaven preparant des de feia quatre anys el salt de l'espectacle als escenaris. Així mateix, ha anunciat que quan l'obra deixi La Villarroel farà cinc funcions més al Camp de Tarragona.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Nova York confirma la detenció de la seva filla en les protestes i no descarta el toc de queda

 2. 2

  Més de 300 concentrats davant el Consolat dels EUA a Barcelona demanen "justícia"

 3. 3

  La Generalitat planteja que Barcelona passi a la Fase 2 el dilluns 8 de juny

 4. 4

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 5. 5

  L'Executiva d'ERC ratifica l'acord d'abstenció en la pròrroga de l'alarma