Publicado 19/1/2019 15:12:16 +01:00CET

AMPLIACIÓ:La tensió a l'assemblea acaba amb una baralla entre dos taxistes i un periodista agredit

Els professionals del sector mantenen la mobilització i el tall de la Gran Via de Barcelona al menys fins després de la reunió de la tarda amb Territori

ACN

Barcelona.-La tensió s'ha apoderat de l'assemblea de taxistes que s'est portant a terme en la part que els professionals en vaga tenen ocupada de la Gran Via de Barcelona. En plena discussió sobre com prendre les decisions, dos taxistes han acabat elevant el to tant que han arribat a les mans, barallant-se entre dos d'ells i havent de ser separats per companys. En apropar-se els periodistes a veure i prendre imatges del moment, alguns dels taxistes han volgut impedit que la premsa fes la seva feina i un d'ells ha acabar agredint un periodista del diari El País. L'agredit ha hagut de ser ats pels serveis mdics després de rebre un fort cop de cap que li ha provocat sagnar.

Pel que fa a la discussió que mantenen els taxistes, més enll de si continuen o no les mobilitzacions i de quines mesures es prenen, alguns dels professionals en vaga han demanat votar en una urna les propostes qüestionant així com s'han fet fins ara les coses, i aix ha creat més tensió entre ells. De l'assemblea, per, de moment ha sortit la decisió de mantenir l'ocupació del carrer, com a mínim, fins després de la reunió que aquesta tarda mantindran els taxistes amb alts representants de les conselleries de Territori i Economia i de l'AMB a les sis de la tarda al Departament de Territori i Sostenibilitat. En declaracions als mitjans de comunicació, Alberto 'Tito' Álvarez, representant del collectiu, ha deixat clar que en la reunió d'aquesta tarda es tractar un únic tema: el temps de precontractació dels vehicles VTC. Álvarez ha recordat que el Govern els ofereix un termini de 15 minuts que ells consideren del tot inacceptable. Amb tot, s'ha mostrat moderadament sobre el resultat de la negociació i de la possibilitat d'abandonar la Gran Via i les protestes. Aix sí, en cas que el resultat de la negociació no sigui satisfactori, lvarez ha deixat clar que continuaran amb les mobilitzacions. En aquest sentit, per exemple, s'han proposat protestes a partir de dilluns davant la conselleria d'Economia o tallar infraestructures clau de la ciutat com el Port de Barcelona, per exemple. Pel que fa a l'agressió a un periodista durant l'assemblea, que s'ha produt poc després que demanés als assistents que no es produeixin més actes violents durant la vaga, l'ha qualificat d'inacceptable tot i puntualitzar que l'estat de nervis en qu viuen molts taxistes aquests dies "els fan perdre el cap".

el més llegit

 1. 1

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 2. 2

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 3. 3

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 4. 4

  El Govern descarta recuperar les targetes moneder per a beques menjador

 5. 5

  Endesa reforça el servei de la xarxa elèctrica de Terrassa (Barcelona)