Publicado 6/2/2019 12:00:16 +01:00CET

AMPLIACIÓ:La Síndica de Barcelona alerta de la "manca de transparncia" i d'"irregularitats" en la prestació de serveis funeraris

Vil avisa de les dificultats per accedir a un habitatge i que 3.000 persones "malviuen" al carrer a la ciutat

ACN

Barcelona.-La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vil, ha alertat de la "manca de transparncia" en la gestió de serveis funeraris a la ciutat, així com d'"irregularitats" en la prestació per part de Cementeris de Barcelona, S.A. En la presentació de l'informe anual corresponent al 2018, Vil ha denunciat que no s'informi suficientment els ciutadans sobre quins serveis són obligatoris i quins voluntaris i que no s'especifiqui qu implica cadascun d'ells. D'altra banda, la Síndica ha remarcat que la dificultat per accedir a un habitatge és una de les qüestions que més preocupa els ciutadans. Vil ha denunciat que algunes persones no han rebut les notificacions per accedir a un habitatge de protecció social i que més de 400 persones estan a la taula d'emergncia esperant-ne un.

Vil ha demanat a l'Ajuntament que elabori un informe que especifiqui les taxes de cementiris que sigui "útil per a la ciutadania". L'informe, segons la Síndica, s'hauria de fer públic en seu electrnica per "garantir la transparncia de la informació pública". 442 expedients a la taula d'emergncia Una altra de les qüestions que ha subratllat la Síndica són les dificultats per accedir a un habitatge a Barcelona. Vil ha avisat que hi ha 442 expedients valorats positivament que estan a la taula d'emergncia a l'espera d'un habitatge. A més, ha demanat a la Generalitat que incrementi el pressupost perqu hi hagi més habitatge social a la ciutat i ha tornat a reclamar que es pugui limitar el preu del lloguer. Vil ha apuntat que també s'han detectat incidncies a l'hora de comunicar a alguns ciutadans que se'ls havia adjudicat un habitatge de protecció oficial. Segons ha explicat, en alguns casos l'avís queda a les bústies després que l'hagi portat un operador postal, per els actes dels operadors no disposen de la presumpció de veracitat. La Síndica ha denunciat que unes 3.000 persones "malviuen" als carrers de Barcelona. Ha precisat que un miler dormen al carrer i unes 2.000 ho fan en albergs. En aquest sentit, ha assenyalat que est ultimant una actuació d'ofici per valorar l'eficcia del model municipal d'atenció a les persones sense llar. La Sindicatura rep 1.729 queixes l'any 2018La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha rebut 1.729 queixes l'any 2018, la majoria referents a qüestions relacionades amb el medi ambient. L'any passat la Sindicatura ha fet 3.604 actuacions, de les quals 1.729 han estat queixes i 1.875 assessoraments i consultes generals. Del total de queixes, 866 han acabat en resolució de la defensora. En 840 ocasions s'ha fet un assessorament tecnicojurídic i en 23 s'ha fet una actuació d'ofici. La Sindicatura ha rebut queixes sobre diferents qüestions. Els barcelonins han denunciat el soroll dels camions de les escombraries a la nit, per també la impossibilitat de disposar d'un títol provisional mentre s'obté la nova T-16, així com les dificultats per adaptar-se a la nova xarxa ortogonal d'autobusos. Els problemes que generen els narcopisos al Raval, la venta ambulant no autoritzada, la manca de garanties per atendre els menors no acompanyats, les dificultats en l'accessibilitat a la ciutat o la manca de lavabos públic són algunes de les qüestions que més han denunciat els vens l'any 2018.