Publicado 2/9/2019 13:55:09 +02:00CET

AMPLIACIÓ:La presidenta de TMB aplaudeix el macrooperatiu contra els carteristes al metro: "Aquest és el camí a seguir"

Alarcón celebra també que s'hagi recuperat també la normalitat a les línies L1, L2 i L5 després de les obres estivals: "S'han acabat a temps i en forma"

ACN

Barcelona.-La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha aplaudit el macrooperatiu policial del passat 27 d'agost contra els carteristes al metro. "La setmana passada vam tenir bones notícies amb l'actuació conjunta de Mossos d'Esquadra i policia nacional, que es va saldar amb més de 40 detencions", ha comentat aquest dilluns Alarcón. "Aquest és el camí a seguir", ha reblat la presidenta de TMB, que ha volgut posar l'accent en la feina del dia a dia contra els carteristes. "L'operació mediàtica va ser fa uns dies però és important destacar que cada dia tenim notícies de detencions de carteristes, amb la bona feina en primer lloc dels serveis de vigilància de TMB", ha precisat Alarcón, que acompanyada del director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha celebrat també que s'hagi recuperat la normalitat a les línies L1, L2 i L5 després de les obres estivals. "S'han acabat a temps i en forma. Avui és un bon dia", ha reflexionat en veu alta la presidenta de TMB.

Després de dos mesos d'obres, aquest dilluns ha estat el primer dia feiner de tornada a la normalitat a les línies 1 i 2 del metro. També s'ha restablert totalment la circulació de combois a la línia 5, entre Can Vidalet i Collblanc. "Vull agrair especialment la paciència dels ciutadans per les molèsties i la bona tasca de totes les empreses i treballadors implicats en les obres", ha assenyalat Alarcón. "És molt important que les administracions públiques ens comprometem a millorar el transport públic i mostrar que estem fent un esforç d'inversió", ha considerat la presidenta de TMB, que ha recordat que les obres a la línia 1 del metro han estat la inversió més important de la història de TMB amb un cost de 20 MEUR per renovar nou quilòmetres de via entre les estacions de la Sagrera i Fondo, a banda de millorar la senyalització. "Tindrem trens més còmodes, amb menys vibracions, i més ràpids", ha afirmat Alarcón. L'estació Ernest Lluch, un "intercanviador" clau Aquest dilluns també ha tornat a la normalitat la línia L5 després d'un mes en obres. Des del 29 de juliol el tram entre Collblanc i Can Vidalet ha estat tancat per les obres de la futura estació d'Ernest Lluch. El director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha avançat que aquesta estació serà "un intercanviador estratègic" de la xarxa de metro que servirà per connectar amb el tramvia. "Millorarà la mobilitat dels ciutadans d'altres poblacions de l'àrea metropolitana, com Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern o Cornellà", ha assenyalat Flores, que també s'ha referit a la "bona marxa" de la futura estació de l'L10 de la Ciutat de la Justícia. "Els treballs van sobre calendari i creiem que en els propers mesos es podrà inaugurar com estava previst", ha conclòs el director general d'Infraestructures.