Publicado 18/7/2019 14:18:53 +02:00CET

AMPLIACIÓ:La PAH de Barcelona ocupa l'Ajuntament per exigir reallotjaments dignes per a les persones desnonades

Asseguren que no marxaran fins que no es constitueixi un comitè d'emergència amb consistori, Generalitat i govern espanyol

ACN

Barcelona.-La PAH de Barcelona ha ocupat aquest dijous l'Ajuntament per exigir al consistori, però també al Govern i a l'executiu de l'Estat el reallotjament digne per a les persones desnonades. A Barcelona són 600 famílies les que es troben allotjades en llocs "precaris" i "temporals" després d'haver estat desnonades, apunta la PAH, que denuncia que d'aquests espais, molts no compleixen amb les mínimes condicions de salubritat. Des de l'organització demanen la creació d'un comitè d'emergència amb representants de les tres administracions i col·lectius d'habitatge de la ciutat. Els manifestants afirmen que no marxaran de l'Ajuntament fins que no tingui lloc la primera reunió d'aquest comitè.

La plataforma ha reclamat un reallotjament digne, ja que algunes solucions que haurien de ser temporals es converteixen en espais on s’allotgen durant mesos o inclús anys. De fet, aquesta situació, tal com denuncia el portaveu de la PAH Barcelona, Santi Mas de Xaxàs, representa un “incompliment de la llei 24\/2015 que obliga les administracions, tant a la Generalitat de Catalunya, com a l’Ajuntament de Barcelona, a un reallotjament adequat”.Destaca, a més, que és una situació dura, ja que “són famílies, la gran majoria, que han estat desnonades, que ja venen de l’angoixa, del patiment i de la incertesa d’un desnonament” i després passen per la incertesa de no saber on viuran, de si podran entrar a la mesa d’emergència, que d’altra banda, té una llista d’espera de dos anys, ha remarcat.També reclamen algun gest del govern de Pedro Sanchez. EL portaveu s’ha queixat de la seva inacció i ha denunciat “que es dedica a comprar fragates per 2.100 MEUR però que en canvi està posant només 400 milions d’euros en habitatge”.Des de la PAH demanen també que es reconsideri el conveni d’aquests reallotjaments, ja que consideren que “la licitació l’únic que busca és anar ràpid i ser el més barat possible, no té en compte la localització, si respon a les necessitats de les famílies”.Un dels molts exemples d’aquesta situació és la Pampa, que viu amb el seu exmarit i els seus tres fills, el major dels quals té una discapacitat del 79% i va en cadira de rodes. Denuncia que no ha aconseguit unes condicions dignes per atendre les necessitats dels seus fills. “El meu fill, en la seva cadira de rodes, no podia accedir a l’habitació on estava jo”, ha explicat.