Publicado 18/06/2019 13:04CET

AMPLIACIÓ:La nova Paeria estudia la creació d'un Consell de ciutat integrat per agents de diferents mbits de Lleida

Miquel Pueyo confia aprovar l'organigrama del govern municipal i el cartips entre finals de mes o principis de juliol

ACN

Lleida.-L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, confia portar a l'aprovació del Ple el cartips municipal i l'organització del nou govern de la Paeria entre finals de juny o principis de juliol, una vegada consensuat amb JxCat-Lleida i el Comú i un cop aquesta darrera formació hagi decidit si acaba entrant o no al govern. La creació d'un Consell de ciutat és una de les propostes amb qu treballa la nova Paeria, el qual estaria integrat per diferents agents socials, econmics, sindicals i polítics de la ciutat. Pueyo també ha avanat la voluntat d'establir un Pacte municipal per a l'educació, amb la lluita contra la segregació escolar entre un dels seus eixos. D'altra banda, l'alcalde ha expressat el compromís de penjar a la Paeria algun símbol de suport als presos i exiliats independentistes per abans vol que la proposta s'aprovi en un Ple o junta de portaveus.

L'alcalde de Lleida ha explicat que les negociacions entre ERC, JxCat-Lleida i el Comú "estan avanades" i, en aquests moments, se centren en els respectius programes. "Encara no s'ha comenat a parlar qui ocupar cada rea" per "podem ser moderadament optimistes i cap a finals de mes o principis de juliol podem tenir un organigrama municipal per portar al Ple", de la mateixa manera que el nou cartips, ha exposat Miquel Pueyo. Simbologia de suport als presos independentistesD'altra banda, Miquel Pueyo ha expressat que "no farem les coses de nit i portarem a un ple o a una junta de portaveus la visualització dels símbols en solidaritat amb els presos i exiliats independentistes, per ho farem amb el nostre tempo tot i que ser raonable", ha dit. Cal recordar que la Crida-CUP va lliurar a Pueyo un lla groc, mentre l'ANC li va entregar una pancarta per tal de penjar-los a la Paeria. Creació d'un Consell de ciutatMiquel Pueyo ha explicat que una de les propostes que estudia la nova Paeria de Lleida és la creació d'un Consell de ciutat, un mecanisme de participació que ja existeix a altres municipis com ara Barcelona. "Hauria de ser una mena de gran assemblea oberta" integrada per agents de la ciutat dels mbits social, sindical, econmic, a més de polític. Aquest consell seria "un espai de dileg per tractar temes sense la urgncia ni la immediatesa que té el plenari municipal" com ara "l'equitat en el sistema educatiu, el canvi climtic i on, per exemple, es puguin decidir les persones i els collectius que han de rebre les medalles honorífiques de la ciutat". Segons Pueyo, aquest consell "hauria de tenir un alt grau d'autonomia" i "s'hauria de poder autoorganitzar". El mateix consell, juntament amb la Paeria, hauria de decidir el seu ritme de funcionament, ha dit l'alcalde.Pacte municipal per a l'EducacióPueyo ha escollit l'escola de Magraners per fer la seva primera visita institucional com alcalde de Lleida. Durant l'acte, també ha expressat el compromís del govern de la Paeria per a l'educació i, en aquest sentit, aposta per tirar endavant un Pacte per a l'Educació a la ciutat amb els diferents agents que intervenen en aquest mbit. Des de la Paeria es vol incidir en l'espai educatiu, contribuint a "incrementar l'equitat" per fer front a la segregació escolar que hi ha en centres educatius de la ciutat. "Volem obrir el meló de revisar el mapa educatiu de la ciutat", ha sentenciat, proposta que Pueyo ja va traslladar dissabte al conseller d'Educació Josep Bargalló.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés