Publicado 30/4/2019 18:24:41 +02:00CET

AMPLIACIÓ:La nova edició de la Festa Verdaguer reivindica la vigncia actual dels versos del poeta de Folgueroles

Una proposta musicada amb els textos dAnna Dodas i Jacint Verdaguer donar el tret de sortida el proper 16 de maig a una trentena dactes que sallargaran fins el 10 de juny

ACN

Folgueroles.-La revisió de lobra de Verdaguer amb ulls contemporanis és el fil conductor de la Festa Verdaguer denguany, en qu diferents propostes actuals sinterrelacionen i estableixen un dileg amb lobra del poeta de Folgueroles. Ens preguntem com la poesia esdevé la clau del compromís amb el nostre temps, ha assenyalat la directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Jordina Boix. Des del 16 de maig fins el 10 de junys shan programat una trentena dactes que es comparteixen entre Folgueroles, el poble on va néixer el poeta, i Barcelona, el lloc on va morir. Lacte inaugural ser un concert en qu diferents artistes, des duna mirada actual, crearan un dileg entre els poemes dAnna Dodas originria de Folgueroles- i els de Verdaguer.

Arrossegant sa cabellera solta \/ lo vagarós cometa \/ deixa estela de foc pel firmament. Aquests tres versos del poema La Lluna de Jacint Verdaguer han inspirat la Festa Verdaguer denguany, segons ha explicat la directora de la fundació, Jordina Boix. Lobjectiu general és veure i entendre el rastre i lempremta que ha deixat la poesia del poeta no només en el seu temps, sinó també a la societat davui. La trentena dactivitats, per a tot tipus de públics, ompliran durant gairebé un mes tant Folgueroles com Barcelona. Entre els actes més destacats hi ha un recital de la poesia de Brossa i Verdaguer, per també hi haur taules de debat, presentacions de llibres o una ruta potica i fotogrfica. Una de les novetats denguany que també ha destacat Jordina Boix és lestrena duna pellícula-documental, que acabar arribant als cinemes, sobre Maleda. Es tracta dun projecte audiovisual de Filmexplora inspirat en el llibre i la travessa que va fer Jacint Verdaguer pel Pirineu lestiu del 1882-83. Lobra es podr veure al festival FIC-CAT de Roda de Ber el proper 10 de juny, el dia en qu va morir el poeta. Lacte central de la Festa Verdaguer ser el 18 de maig a les 5 de la tarda amb la tallada i la plantada a la plaa de lArbre de Maig. Després de lensurt durant un acte de festa major a Cornell de Terri aquest mes dabril que gairebé aixafa dues persones, lalcalde, Carles Baronet, ha reivindicat el paper de larbre a la festa. El batlle ha destacat el seu compromís amb les mesures de seguretat perqu no passi una cosa semblant per, a la vegada, ha demanat la mxima collaboració i assistncia del públic per ajudar a alar-lo. Lacte compta amb parlaments dhomenatge al poeta i enguany, com a persona convidada, lacte comptar amb els pares dels joves empresonats dAltsasu. Des del Museu dHistria de Barcelona, Teresa Maci ha explicat que Villa Joana també acollir alguns dels actes de la Festa Verdaguer. Entre ells destaca el taller del raper Pau Llonch, per revisionar i acostar a lactualitat lobra de Verdaguer des duna altra perspectiva i el recital de poesia de Brossa i Verdaguer, el proper 9 de juny. A Barcelona, el 10 de juny els actes es tacaran amb una audició a crrec del cantant dObeses, Arnau Tordera, i un concert de Roger Mas amb lletres de Verdaguer.