AMPLIACIÓ:La narcosala de Ciutat Vella amplia l'horari després que s'hagin doblat els consumidors de nit

Publicado 9/11/2018 13:27:41CET

L'Ajuntament de Barcelona es persona com acusació popular a la causa contra els narcopisos

ACN

Barcelona.-La mitjana de consumidors que durant la nit entren a la narcosala Baluard s'ha doblat des del macrodispositiu contra els narcopisos. Els tres mesos anteriors a l'operatiu policial hi entraven 36 persones i els deu dies posteriors n'hi han acudit 70. La comissionada de salut, Gemma Tarafa, ha anunciat que a partir d'ara del CAS Baluard obrirà de les set del matí a les dotze de la nit, quatre hores més que a l'estiu del 2016 i dues hores més que l'horari que tenia abans de l'estiu d'enguany. Per altra banda, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha anunciat la personació de l'Ajuntament de Barcelona en la causa popular contra els narcopisos del jutat d'instrucció 27 que va ordenar el macrodispositiu del 29 d'octubre perquè "no pot haver-hi impunitat per la gent que està fent malbé els nostres barris".

El Centre d'Atenció i Seguiment (CAS) Sala Baluard de Ciutat Vella ampliarà a partir de dilluns el seu horari d'atenció als usuaris, que passarà a ser de set del matí a dotze de la nit. Aquest canvi entrarà en vigor després que la mitjana d'usuaris durant dels deu dies posteriors al macrodispositiu policial patissin un "repunt", tot i que durant els darrers dies la xifra ha tornat a nivells més baixos.L'Agència de Salut Pública de Barcelona, que gestiona l'equipament a través de l'ONG Associació Benestar i Desenvolupament, ha aprofitat per analitzar de juliol a octubre quins són els fluxos d'usuaris per tal dissenyar el nou horari, que hauria de garantir una atenció òptima en els moments de més volum de visites.Abans de l'estiu la narcosala obria de set del matí a deu de la nit de dilluns a divendres i de vuit del matí a nou de la nit els caps de setmana. Ara l'horari d'atenció s'amplia dues hores els dies feiners i quatre els dissabtes i diumenges, segons ha explicat la comissionada de salut, Gemma Tarafa.Personació a la causa"Volem ser molt contundents amb les persones que atempten contra la convivència als nostres barris", ha destacat Pin després de fer una valoració "molt positiva" de l'operació que va acabar amb 58 detinguts i 18 ingressos a presó. La regidora de Ciutat Vella ha destacat que la personació com acusació popular ha de permetre "una millor coordinació entre la investigació penal i les actuacions administratives", així com "un seguiment exhaustiu" de la causa. Pin ha detallat que la personació ha de permetre que el jutge acordi noves diligències d'investigació, sol·licitar mesures cautelars, exercir actuacions o acusacions que no estiguin a la causa o recórrer decisions judicials si el consistori creu que poden anar més enllà. "Aquesta personació com acusació popular és un canvi de paradigma en les personacions jurídiques", ha explicat Pin, perquè es tracta d'una problemàtica amb una "transcendència extraordinària" i "per enviar un missatge clar que l'Ajuntament de Barcelona estarà a sobre i no permetrà que aquest tipus d'actuacions es tornin a repetir".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.