Publicado 7/4/2019 18:25:02 +02:00CET

AMPLIACIÓ:La Mostra Igualada tanca la seva 30a edició amb més de 27.500 espectadors i el 80% d'ocupació

El certamen, el més important del país en espectacles infantils, té el repte de portar més adolescents a les sales i prestigiar el teatre juvenil

ACN

Igualada.-La Mostra Igualada tanca aquest diumenge la seva 30a edició amb més de 27.500 espectadors i una ocupació del 80%. El certamen, que és el més important del país en espectacles infantils, té el repte de portar més adolescents a les sales i dotar de més prestigi el teatre infantil i juvenil. Aquest és el darrer any de Pep Farrés com a director artístic del certamen i, segons ha dit, s'acomiada "satisfet" dels resultats. "He pogut desplegar tot el meu projecte", ha assegurat. Enguany, la Mostra ha comptat amb la participació de 55 companyies, de les quals 39 han estat de Catalunya, 11 de l'Estat i 5 d'internacionals. La propera edició tindr lloc del 26 al 29 de mar del 2020.

Incloure el públic juvenil i obrir La Mostra a d'altres collectius. Aquests han estat dos dels principals objectius que el director artístic de la Fira, Pep Farrés, es va marcar a l'inici de la seva trajectria al capdavant del certamen. Un cop acabada la 30a edició de la fira, la darrera de Farrés, el seu director artístic marxa "molt content", i convenut d'haver aconseguit aquests dos grans reptes. Tot i aix, Farrés ha assegurat que el sector encara té desafiaments pendents. "Falta que tots treballem per equilibrar el teatre infantil i juvenil amb la resta d'arts escniques del país", ha subratllat. Una programació especial per celebrar 30 anys d'histriaPel que fa a la programació, els plats forts d'aquesta 30a edició han estat l'espectacle inaugural, que va tenir lloc dijous i que va anar a crrec dels bascos Teatro Gorakada amb 'El viaje de Ulises' i l'espectacle de gran format de celebració dels 30 anys de la Fira, 'Leonardo, somnis i malsons' de Plasticiens Volants. La prestigiosa companyia francesa, que va exhibir l'obra per primer cop a l'Estat espanyol, va aglutinar prop de 4.000 espectadors al Parc Central d'Igualada. A nivell professional, cada any s'han incrementat el número de propostes rebudes per actuar a la Mostra. La Fira s'ha obert cap a l'Estat i cap a Europa, i cada vegada és més coneguda i valorada, motiu pel qual es reben moltes propostes de creadors espanyols i internacionals. La propera edició de la Mostra tindr lloc del 26 al 29 de mar del 2020.

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Coronavirus.- Usoc deixa sense efecte la vaga de sanitat al Segrià (Lleida)

 3. 3

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 4. 4

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 5. 5

  Tres detinguts en una operació antijihadista a Badalona (Barcelona)