Publicado 4/4/2019 14:19:45 +02:00CET

AMPLIACIÓ:La Mostra Igualada atreu més de 700 professionals en una edició que té com a repte obrir-se al mercat internacional

El certamen, que enguany compleix 30 anys, té per primer cop programadors d'sia

ACN

Igualada.-La Mostra Igualada és teatre i espectacle, per també mercat. Un punt de trobada "ineludible" per a més de 700 professionals que, aquests dies, busquen conixer les darreres novetats de teatre infantil i juvenil. De fet, el 30% de la programació d'aquest gnere a Catalunya es tanca a la Mostra. L'epicentre d'aquest mercat és la Llotja, situada al Museu de la Pell, on hi ha ubicats una quarantena d'expositors, i on s'hi fan també diverses activitats paralleles com reunions rpides, un mercat de projectes, taules rodones i xerrades. El repte en aquesta trentena edició continua sent l'obertura cap al mercat internacional. De fet, segons ha explicat a l'ACN el seu director executiu, scar Balcells, la presncia internacional és cada cop més gran i, enguany, per primer cop, hi ha programadors d'sia.

Aquest dijous ha arrencat la 30a edició de la Mostra Igualada, que s'allargar fins diumenge amb més d'un centenar de representacions de 55 companyies tant nacionals com internacionals. Entre elles, una vintena d'estrenes. Un dels nuclis més importants del certamen és la Llotja, un punt de trobada entre els més de 700 professionals que, cada any, venen a la Mostra a fer negoci. En aquest espai, l'activista cultural lleidatana Margarida Troguet té la figura de facilitadora, una mediadora que posa en contacte el mxim de professionals possibles. "La meva tasca és mediar entre les persones que s'estan buscant, que el programador i la companyia ho tinguin fcil", ha explicat. En declaracions a l'ACN, Troguet ha explicat que els professionals venen a la Mostra buscant programadors. "Hi ha programadors internacionals que venen aquí a buscar producte catal", ha explicat Troguet, qui ha afegit que el producte catal també és ven fora del país. Per Troguet, la Mostra recull "la capacitat creativa que té el país, és un bon aparador i un bon termmetre de com est la creació en l'mbit de les arts escniques per a públic familiar a nivell de Catalunya". És el cas de l'Abigail Ballester, gerent de l'Associació professional de teatre per a tots els públics, per a qui la Mostra Igualada és "fonamental" per mostrar la feina que est fent l'associació. "És un molt bon aparador i un bon punt de trobada amb altres professionals", ha explicat. Un estudi elaborat l'any 2015 va determinar que el volum de contractació que genera la Mostra és de 2,1 milions d'euros, mentre que l'any 2013, en plena crisi econmica era de 625.000 euros.