Publicado 11/3/2019 16:04:07 +01:00CET

AMPLIACIÓ:La Gurdia Urbana estar a la porta de les escoles Joan Roca aquesta setmana per "garantir" l'escolarització de l'alumnat

El Consorci d'Educació estudiar accions legals per resoldre el conflicte entre el titular i els gestors

ACN

Barcelona.-Les escoles Joan Roca tindran durant aquesta setmana agents de la Gurdia Urbana de Barcelona a la porta per "garantir" l'escolarització de l'alumnat, després que el titular dels centres s'hi hagi atrinxerat aquest diumenge amb l'objectiu de fer-se de nou amb la gestió dels centres. Després d'una reunió de més de dues hores entre representants del Consorci d'Educació de Barcelona, dels mestres, de la direcció i dels pares de l'alumnat a la seu del districte de Sant Martí, la presidenta de l'AMPA del l'escola Joan Roca que hi ha a la Rambla Guipúscoa, Berta Ortega, ha explicat que les parts es tornar a reunir la setmana que ve. Segons el president del Consorci, Josep González Cambray, ser en aquesta segona reunió on exposaran les "mesures legals" que proposaran per "desencallar la situació".

La presidenta de l'AMPA d'una de les tres escoles Joan Roca que hi ha a la ciutat ha explicat que el titular va "irrompre" aquest diumenge amb un radial i va "trencar persianes i desmuntar els panys" de les portes per canviar-los. El litigi pel centre enfronta membres d'una mateixa família, concretament el pare i els seus dos fills. L'objectiu de la irrupció del titular en els centres, que són concertats, seria tornar a fer-se amb la gestió, després que en quedés apartat per una sentncia judicial al mes de gener. En resposta a l'acció del titular, pares, mares, alumnes i mestres es van concentrar aquest diumenge a la nit davant de les escoles en senyal de protesta. Malgrat que s'havia anunciat que els alumnes no podrien anar a l'escola en dos dies, aquest dilluns han pogut fer classe, amb agents de la Gurdia Urbana a l'exterior de l'edifici. L'AMPA denuncia "maltractament als professors" i "contractacions aleatries"La presidenta de l'AMPA d'un dels tres centres Joan Roca ha assegurat que valoren "positivament" la reunió d'aquest dilluns amb el Consorci perqu ha dit que feia anys que denunciaven diversos comportaments del titular dels centes.Entre les denúncies, Ortega ha assenyalat "maltractament al professorat", una "gestió econmica pssima", "despeses injustificades" i elements "bsics que no hi eren", així com "contractacions aleatries amb criteris esttics". Per exemple, ha explicat que les mestres d'infantil havien de dur faldilla, talons i vestit amb jaqueta, cosa que ha apuntat que no té res a veure amb l'educació dels alumnes. El Consorci admet que no coneixia les queixesEl Consorci, per, els ha informat que no tenia aquesta informació. El seu president ha reconegut que els "circuits no han funcionat" i que "no s'ha donat resposta suficient" a les queixes. "S'han de corregir", ha dit el president del Consorci en referncia als "circuits" que ha considerat que han fallat. En la mateixa línia, la vicepresidenta del Consorci, Laia Ortiz, ha reconegut que van tenir coneixement dels fets, que ha titllat de "greus", aquest diumenge per la protesta de mestres i pares. Ortiz també ha demanat que s'accelerin els processos judicials perqu el fet que hi hagi un litigi obert "dificulta que s'avanci a nivell administratiu".