Publicado 17/04/2019 13:15

AMPLIACIÓ:La Generalitat preveu posar les bases de la Llei d'Economia Social a la tardor

El Homrani ha qualificat d "'imprescindible" una norma "que ha de servir de paraigües"

ACN

Solsona.-La creació d'una Llei d'Economia Social a Catalunya segueix avanant. Així ho ha reconegut el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que ha establert que és previst que a la tardor es realitzi una trobada amb l'Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) per posar en comú "les línies bsiques" d'una norma que "ha de servir de paraigües a tota l'economia social". El Homrani, acompanyat de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jord, ha participat aquest matí en una jornada a Solsona de promoció de l'economia social i el cooperativisme.

La jornada, que ha reunit a un centenar de persones, ha servit per intercanviar experincies entre la Xarxa d'Ateneus Cooperatius i els Grups d'Acció Local. "Pretenem refermar un compromís de treball conjunt per continuar contribuint a millorar la qualitat de vida de les zones rurals", ha assegurat la consellera Jord, tot insistint en la importncia que té el món rural "perqu aquest país bategui amb fora".El Homrani, per la seva part, ha insistit en la importncia d'impulsar l'economia social i el cooperativisme. El conseller ha destacat que l'economia social a Catalunya "dona feina a més del 10% de la població activa, aporta el 8% del PIB del país i agrupa a unes 60.000 entitats, que associen i presten atenció a uns cinc milions de persones".Amb l'objectiu de donar-hi impuls, El Homrani ha avanat que la Llei d'Economia Social, reclamada des de fa anys, avana i que tant el seu departament com l'AESCAT estan fent els deures sobre quines han de ser les línies bsiques. La intenció és trobar-se a la tardor per tal de "mirar de tancar la norma". En parallel, el conseller també ha explicat que s'est treballant en la llei d'acció concertada "que ha de permetre que les cooperatives socials siguin més importants a l'hora de prestar serveis a les persones".Compartir experinciesLa jornada ha comptat amb la collaboració de la Xarxa d'Ateneus Cooperatius i l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), la xarxa que engloba els Grups d'Acció Local (GAL) de Catalunya. Ha servit perqu els representants dels 14 Ateneus Cooperatius, dels 11 Grups d'Acció Local (GAL) i dels 72 Projectes Singulars del Programa d'Economia Social de la Generalitat poguessin compartir experincies i coneixements amb l'objectiu de promoure sinergies que puguin generar la creació de nous projectes conjunts.El desenvolupament localEn el període de programació actual, 2014-2020, els Grups GAL representen el 73% del territori, i engloben 556 municipis i el 10% de la població. Formats per 331 actors locals d'arreu del territori -141 de públics i 191 agents privats-, són els encarregats de definir i aplicar l'Estratgia de desenvolupament local de cada territori.Durant aquesta etapa 2014-2020, els ajuts Leader, una iniciativa europea per promoure la diversificació econmica de les zones rurals i augmentar la qualitat de vida dels seus habitants, compten amb un pressupost de 46 milions d'euros. Es preveu que es generin un total de 1.800 llocs de treball a tot el territori. Pel que fa a la Xarxa d'Ateneus Cooperatius, actualment més de 320 entitats públiques i privades formen part dels 14 ateneus existents. Des d'ella s'han creat 129 empreses d'economia social i solidria, amb més de 600 persones inserides.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés