Publicado 24/10/2020 14:10

AMPLIACIÓ:La Fira de l'Avellana de Riudoms es ref i resisteix la pandmia grcies a internet

ACN

Riudoms.-La Fira de l'Avellana de Riudoms s'ha vist obligada a repensar-se a causa de la covid-19 i s'ha acabat convertint, enguany, en un esdeveniment d'un sol dia i únicament a través d'internet. S'ha rebatejat com a 'Tastets de Fira' i durant aquest dissabte es duen a terme 'showcookings' i xerrades, que només es poden seguir en línia. Inicialment l'organització havia previst algunes accions presencials per les darreres mesures decretades pel Govern d'aquesta setmana han obligat a cancellar-les. Amb tot, les exhibicions culinries tenen l'objectiu de posar en valor l'avellana i els productes de proximitat, mentre que les xerrades estan més destinades als professionals de l'agricultura.

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, ha assegurat que havien de fer alguna cosa per "seguir connectats" amb la fira, que enguany hagués arribat a la 40 edició. "No volíem perdre aquesta essncia i esperit de promoció" dels productes de la terra i dels productors "i fer-ho a través de la gastronomia", ha indicat. Al final 'Tastets de Fira' ha quedat redut a quatre xerrades i sis 'showcookings'. Un dels més destacats ha estat l'exhibició culinria d'Ada Parellada, que ha preparat diferents plats amb productes de proximitat i presncia d'avellanes. Parellada s'ha mostrat molt "contenta i illusionada" de participar-hi, tot i que ha reconegut que el format virtual de l'acte fa perdre certa intensitat. "El públic ajuda a saber si vas bé o no. Quan fas un 'showcooking' no només ests cuinant, també ests transmetent valors, amor, i ests entretenint", ha assenyalat. A més, "des de casa l'atenció es perd". Amb tot, ha reconegut la importncia de la fruita seca, i de l'avellana en particular, en la cuina catalana, i n'ha destacat la seva "versatilitat". "On no es pot posar l'avellana? Jo no sabria trobar on no posar-la", ha comentat. Les xerrades han estat més adreades als productors, i han tractat qüestions com el control biolgic en l'agricultura, la fiscalitat en la comercialització i elaboració dels productes agraris, la nova llei de la cadena alimentria o l'impacte dels fenmens climtics en les collites d'enguany.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés