Publicado 02/04/2019 14:26

AMPLIACIÓ:La Festa Alíciat vol consolidar-se com aparador principal de la riquesa gastronmica de les comarques de Barcelona

El certamen concentrar aquest cap de setmana més de 150 propostes per acostar l'alimentació saludable a tots els públics

ACN

Sant Fruitós de Bages.- La Festa Alíciat vol ser laparador principal de la riquesa gastronmica de les comarques de Barcelona. Així hi ha reconegut el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, que ha subratllat el fet que en un mateix punt shi concentrin tots els atractius gastronmics de la demarcació. En el certamen, que se celebrar aquest cap de setmana, no hi faltaran, tampoc, lalimentació saludable per a tots els públics a través de tallers i demostracions culinries. La Festa Alíciat, que lorganitzen conjuntament la Fundació Alícia, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Barcelona, se celebrar a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

Després de sis anys acostant l'alimentació saludable a petits i grans, la Festa Alícia't arriba a la setena edició anant més enll. En el seu quart any amb la Diputació de Barcelona com a coorganitzador, la celebració busca consolidar-se com a "principal mercat" de la riquesa gastronmica existent a les comarques de Barcelona, concentrant-la en un mateix punt. Ho far a través d'un espai expositiu on es podr des de comprar aliments a conixer experincies turístiques vinculades amb aquesta gastronomia- per també de quatre tastos guiats per alguns aquests productes de proximitat, que van des del pa del Lluans als vins i formatges de Barcelona.Entrades quasi esgotadesUnes sis mil persones assisteixen any rere any a la Festa Alícia't. Enguany el certamen comptar amb més de 150 activitats al voltant de l'alimentació saludable i la gastronomia. A falta encara de quatre dies per a l'inici, algunes de les activitats que requereixen inscripció prvia tenen quasi les places esgotades.En la presentació del programa d'enguany, els organitzadors, per, han volgut remarcar que malgrat que una gran part de les activitats es fan a l'exterior i hi ha previsió de pluja, la festa compta amb un "pla B i C" pel que han fet una crida als assistents a no perdre-se-la. Núria May, de la Fundació Alícia, ha estat l'encarregada de desgranar el programa d'aquesta edició. Una de les principals novetats és que enguany es podar l'accent en els cuiners de la Fundació que, a través de diferents projectes, treballen durant l'any per millorar la salut de les persones a través de l'alimentació. El cap de cuina d'Alícia Marc Puig-Pey, per exemple, que va treballar durant 17 anys a la cuina de El Bulli, protagonitzar 'La cuina d'El Bulli a l'abast de tothom'; o Vini Martini, xef també de la fundació i que ha treballat amb la selecció australiana de futbol, conduir 'Cuina del món. Innovació per a esportistes'.La Festa Alícia't tampoc s'oblidar dels més petits i buscar despertar la seva curiositat darrera els fogons amb més de 50 activitats on aprendran des de com preparar un pancake de pltan a les mateixes receptes de El Bulli en format infantil.Demostracions amb cuiners estrellaEn parallel als tallers per a petits i grans, es faran demostracions de cuina en directe on el producte de les comarques de Barcelona hi ser present. També destaca les demostracions dels cuiners guardonats amb estrelles Michelin: Carles Gaig, i el xef de l'Ó, l'únic restaurant del Bages amb aquest reconeixement, Jordi Llobet.Visites especials al monestirMarta Lacambra, directora de la Fundació Catalunya La Pedrera, ha insistit també en qu amb la Festa Alícia't es vol seguir posicionant Món Sant Benet en el mapa. Per aquesta raó, coincidint amb la celebració, el monestir oferir les seves tradicionals visites en format més redut i a un preu més econmic amb l'objectiu de qu els visitants puguin conixer una mica més sobre la histria d'aquest monestir romnic.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés