Publicado 11/4/2019 14:45:19 +02:00CET

AMPLIACIÓ:La comitiva del PP sencara amb estudiants antifeixistes que intenten impedir lacte duna entitat unionista a la UAB

Álvarez de Toledo els acusa de ser mocosos totalitaris i de tenir la universitat segrestada

ACN

Cerdanyola del Valls.-Una comitiva del PP, encapalada per Alejandro Fernández i Cayetana Álvarez de Toledo, sha encarat aquest dijous al migdia amb desenes destudiants de la UAB que han intentat impedir lacte de lentitat unionista Sha Acabat. Els populars shan enfrontat als manifestants que els barraven el pas, en un forcejament que ha provocat moments dalta tensió fins que la comitiva ha aconseguit accedir a la sala. Instants abans de lacte, Álvarez de Toledo ha acusat els manifestants de ser mocosos totalitaris i senyorets reaccionaris, tot assegurant que tenen la universitat segrestada. Els exigim que sen vagin a la biblioteca, a pensar, a llegir, i a aprendre que existeixen diferents opinions. Aix és la democrcia, ha afegit.

En el moment darribada dels populars a la UAB, mig centenar de manifestants bloquejaven laccés al teatre de la universitat, impedint també el pas de lentitat Sha Acabat, que era lorganitzadora de lacte on ha participat el PP. Crits de fora feixistes shan repetit de forma constant, en unes proclames que han anat a més quan la comitiva del PP i els organitzadors han volgut entrar a la sala a la fora. El forcejament, amb el candidat del PP a les eleccions municipals de Barcelona, Josep Bou, a primera fila, ha pressionat diversos manifestants contra les parets que delimitaven les escales daccés al teatre. Després de nombroses empentes i insults, lequip de seguretat ha perms el pas dels populars i dels membres de Sha Acabat, que han tret pit davant els manifestants un cop havien superat la barrera humana. Finalment, també ha intervingut la unitat ARRO dels Mossos dEsquadra, que ha obligat els estudiants antifeixistes a fer marxa enrere amb empentes i alguns cops de porra.Un espectacle dantescEn una atenció als mitjans convocada en el moment darribar a la UAB, Cayetana Álvarez de Toledo no ha acceptat preguntes de lactualitat política i sha centrat en criticar la presncia de manifestants antifeixistes. No és normal acudir a una universitat pública en plena democrcia i trobar-nos amb un espectacle dantesc de joves mocosos totalitaris, senyorets reaccionaris, subvencionats i consentits ha assegurat, mentre els ha acusat de voler segrestar un espai públic que ha de ser el temple del saber, leducació, el debat i la informació.La candidata dels populars per Barcelona a les eleccions generals ho ha considerat absolutament intolerable i ha advertit que el PP no cedir ni un millímetre en la defensa del debat, del dret a saber, a discrepar i a pensar. A parer dÁlvarez de Toledo, els manifestants pretenen que es deixi de pensar i els ha instat a anar a la biblioteca, davant el somriure sorneguer del president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. Els líders populars han remarcat el seu suport a lentitat Sha Acabat.