AMPLIACIÓ:La cinquena edició del Workshop Ocupacional reuneix a la Seu d'Urgell catorze empreses, la meitat provinents d'Andorra

Publicado 10/10/2019 15:00:47CET

El Principat estima que necessitarà cobrir més de 4.000 llocs de treball durant la pròxima temporada d'hivern

ACN

La Seu d'Urgell.-Una vuitantena de persones han participat aquest dijous a la cinquena edició del Workshop Ocupacional que acull el Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d'Urgell. Enguany han estat catorze les empreses que hi han pres part, de les quals la meitat són andorranes. De fet, segons han explicat des del departament d'Immigració del Principat, enguany es preveu obrir una quota temporal de més de 4.000 persones per treballar al país durant la temporada d'hivern. Ara per ara, un de cada cinc empleats que viuen a l'Alt Urgell, incloent-hi també els autònoms, es desplacen cada dia a Andorra per motius laborals, ja que la xifra de treballadors fronterers ronda les 1.600 persones.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha destacat que tant la capital alturgellenca com el conjunt de la comarca compta amb una oferta laboral "que altres ciutats i pobles del Pirineu no poden tenir", pel fet d'estar al costat d'Andorra, país, on ha assenyalat, la taxa d'atur és molt baixa. Per la seva banda, la tècnica del departament d'Immigració del govern d'Andorra, Rosa Maria Call, ha explicat que els sectors on hi ha major demanda d'empleats són, entre d'altres, els del comerç i l'hostaleria. A més, ha recordat que un dels requisits que es demana als treballadors que volen ser fronterers és un certificat d'antecedents penals.Durant la jornada, s'han realitzat un total de 210 entrevistes entre les 80 persones demandants de feina i les 14 empreses participants. A més als córners informatius que han instal·lat tant el Servei d’Immigració del govern d’Andorra, com el Projecte Odisseu i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell s'han establert 75 contactes. A banda de les set companyies andorranes, també hi han participat sis d'alturgellenques i una del Pallars Sobirà. Els perfils professionals que buscaven són de l'àmbit de l'hostaleria i wellness, comerç i vendes, recepcionistes, manteniment, administratius, enginyers, community manager, màrqueting, tècnics de llum i so i informàtica, entre d'altres. El Workshop Ocupacional està organitzat conjuntament per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Oficina Jove de la comarca. En el conjunt d'edicions anteriors, hi han participat 326 persones i 19 empreses, entre els quals s'han dut a terme 1.341 entrevistes i s'han formalitzat 54 contractes de treball.