Publicado 13/9/2019 13:30:49 +02:00CET

AMPLIACIÓ:La 39a Mostra de Vins i Caves de Catalunya torna al centre de Barcelona i s'instal·la a Sant Antoni

Una quarantena de cellers participaran en una fira que vol reivindicar la capital com el "destí natural" del món vitivinícola català

ACN

Barcelona.-La 39a Mostra de Vins i Caves de Catalunya torna al centre de Barcelona i s'instal·larà del 20 al 24 de setembre a la ronda Sant Antoni, al costat del mercat del barri, després de celebrar-se l'any passat al port de la Marina. La fira, organitzada pel Departament d'Agricultura, comptarà amb una quarantena de cellers catalans que oferiran degustacions de vins i caves de totes les Denominacions d'Origen del país coincidint amb les festes de la Mercè. La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha assegurat estar "entusiasmada" amb el nou emplaçament i ha desitjat que l'edició d'enguany sigui "l'inici d'una relació fructífera". "Esperem que puguem continuar gaudint de la mostra en aquest barri i que Barcelona i el seu ajuntament mirin el vi i el cava amb bons ulls perquè tenim molt camí per recòrrer", ha dit en una roda de premsa en la qual ha reivindicat que la capital catalana "és el destí natural i clau" dels vins i caves del país.

Pel que fa a la comercialització dels vins i caves catalans, les darreres dades mostren que el 38,7% del vi que es consumeix a Catalunya és amb Denominació d'Origen catalana, 11 punts més que fa 8 anys. Una dada que, tot i que ha pujat en els últims anys, "no és suficient" per la consellera Jordà. "Hem d'anar més enllà i apostar més pel vi català", ha dit.La republicana ha convidat tot aquell que ho vulgui a "viatjar per Catalunya sense sortir de Barcelona" passejant per la Mostra i a "conèixer històries de la gent que cuida el territori". Segons ha dit, acostar-se a la fira és gaudir del "triangle imbatible" que formen la combinació entre Barcelona, la Mercè i el vi. Alhora, la consellera ha enviat un missatge d'agraïment als elaboradors que participen en la mostra per ser-hi "en plena verema". A més de l'itinerari de degustacions i tastos programats, la fira acollirà un joc de misteri al voltant del món del vi, un tast solidari per a 500 persones per a recollir fons pel programa d'investigació en càncer i metàstasi de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona i la presentació del festival de cinema del vi, el Most Festival. Amb voluntat de ser més sostenibles, els organitzadors han apostat per oferir el catàleg només en format digital i per col·laborar amb l'entitat Ecovidrio, que assumirà la retirada dels envasos generats durant la Mostra.Nou encaix amb Sant Antoni"El barri s'ha bolcat amb la Mostra i l'ha rebut amb els braços oberts", ha assegurat Jordà. La mateixa opinió que ha defensat el director de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig, que ha assegurat que l'esdeveniment se sent "ben acollit pel barri" i que, després de moltes reunions, han aconseguit que els veïns "es fessin seva" la iniciativa. "Ens fa molta il·lusió el canvi d'ubicació", ha insistit Puig.Els paradistes del mercat també han celebrat l'arribada dels nous veïns que tindran durant la Mercè. Maria Masclans, presidenta de l'Associació de Paradistes de Menjar Fresc del Mercat de Sant Antoni, ha assegurat que el mercat està "orgullós" i "agraït" que la Mostra s'hagi traslladat a prop seu.A més, els paradistes i l'associació de comerciants de Sant Antoni dirigiran l'espai de gastronomia de la fira, que comptarà amb un forner tradicional i un ampli assortiment d'especialitats. Vicenç Gasca, president de Sant Antoni Comerç ha agraït especialment que la fira escollís l'ONG del barri De Veí a veí per donar els beneficis de la iniciativa del barret solidari, que arriba a la sisena edició.