Publicado 07/06/2019 14:46CET

AMPLIACIÓ:Jordi Alcaraz exposa a Montserrat la seva pintura sense pintura i els seus dibuixos amb volum

Nits es pot veure en una Sala Daura totalment reformada per a locasió fins el 7 de novembre

ACN

Monistrol de Montserrat.-Lobra més recent de Jordi Alcaraz es pot veure al Museu de Montserrat des daquest divendres i fins el proper 7 de novembre a la Sala Daura. A Nits, entre daltres, lartista mostra les seves pintures sense pintura o els seus dibuixos fent servir el volum. Segurament, Alcaraz no entra dins els estndards estrictes de cap gnere tot i que tampoc té aquesta pretensió- i la seva obra acaba per ser també una reflexió sobre el propi fet creador, el jo i la realitat, o la deformació daquesta. Amb materials ben diversos com el metacrilat, la tinta, el ferro o la fusta, lartista trenca els límits de la pintura, lescultura o el gravat. Si es busquen referents en lobra de lartista nascut a Calella es pot trobar la ironia i la potica de Joan Brossa o la matria de Antoni Tpies.

La nova exposició del Museu de Montserrat mostra lobra més recent de lartista Jordi Alcaraz en qu ha estat treballant els darrers dos anys. Lexposició pretén donar les claus per entendre el seu treball i ajudar el públic a endinsar-se en el seu univers artístic. El comissari de lexposició, Bernat Puigdollers, ha explicat que lobra dAlcaraz fa una reflexió al voltant del propi fet creador, els gneres, per a la vegada també per reflexionar sobre la vida, la prpia realitat i els límits daquesta realitat en qu tots convivim. Puigdollers ha definit lobra dAlcaraz com a metapintura o metaart. En aquest sentit, lartista pot treballar en un dibuix, per hi afegeix volum, cosa que acaba desembocant en un dibuix construt. O el cas de la pintura, en qu, de fet, ell no intenta crear un pintura sinó all que anomena idea de pintura. Vol abocar la idea no formulada duna pintura, per a la vegada des de la mateixa pintura, ha afegit. Lartista ha explicat que la disposició de la sala sha creat especialment per a locasió i ho ha fet posant conscincia en dissenyar un itinerari perqu lespectador el pugui anar seguint. Una de les primeres obres que es troba el visitant és un quadre amb una circumferncia que, a primera vista, sembla un mirall. Quan lespectador afina la mirada, per, es troba descobrint all que hi ha a laltra banda de la paret. El volum també és un dels elements que destaquen de lobra dAlcaraz. Lartista explica que moltes daquestes obres no tindrien cap sentit sense un volum que els dona una altra dimensió. Al mig de lexposició també hi ha una installació que crida latenció. Es tracta duna natura morta que juga amb els objectes que ha disposat lartista en lescena, un mirall que va de terra al sostre amb algunes deformacions intencionades i el públic que mira lobra. Amb aquesta exposició, el Museu de Montserrat vol contribuir a donar a conixer Jordi Alcaraz en el context de lart contemporani catal. Segons han explicat, lartista, malgrat ser reconegut a nivell internacional amb gran xit de venda i de crítica, no ha acabat de rebre el reconeixement públic que mereix a Catalunya.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés